Planurile de carieră ale Irinei Tănase. Ce urmează pentru iubita lui Liviu Dragnea, după eliberarea din închisoare a fostului șef PSD

Planurile de carieră ale Irinei Tănase. Ce urmează pentru iubita lui Liviu Dragnea, după eliberarea din închisoare a fostului șef PSD
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Irina Tănase, iubita lui Liviu Dragnea, a primit cu mult entuziasm eliberarea din închisoare a fostului șef PSD. Tânăra în vârstă de 28 de ani, care în 2013 s-a angajat ca secretară a lui Liviu Dragnea, a declarat jurnaliștilor că a plâns când a aflat decizia de eliberare, a judecătorilor. De asemenea, ea a dezvăluit și ce planuri de carieră are pentru următorii ani.

Blonda a terminat liceul în anul 2011. La un an după ce a luat BAC-ul, s-a angajat asistent manager la o companie deținută de Sebastian Ghiță, iar în 2013 a devenit secretară la cabinetul Ministrului Dezvoltării Regionale și Turismului, funcție deținută în acel moment de Liviu Dragnea. Irina a rămas pe această poziție până în 2015, adică fix pentru perioada pe care Dragnea a petrecut-o ca ministru. Mai apoi, a devenit consilier la același minister, însă cu Sevil Shhaideh ca șefă.

După anul 2016, tânăra a renunțat să mai fie bugetară și a devenit oficial, iubita lui Liviu Dragnea, proaspăt divorțat la acea vreme, de Bombonica.

Ce urmează pentru Irina Tănase și Liviu Dragnea

Joi, 15 iulie, Irina Tănase a declarat că urmează să-și deschidă un cabinet de mediator. Ea este studentă la drept, iar după finalizarea studiilor, va deveni avocat. Nu respinge o carieră de magistrat, de judecător, în niciun caz de procuror. Întrebată despre căsătorie, Irina a declarat că în acest moment, nu este nicio grabă.

Liviu Dragnea și-a ispășit pedeapsa în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, dar mai are două dosare: Teldrum, vechi de patru ani și dosarul vizitei în SUA, în timpul mandatului lui Donald Trump. O revenire în politică a lui Dragnea este puțin probabilă, în acest context, cu atât mai mult pentru că PSD a încercat să se detașeze de vechea imagine, iar fostul șef social-democrat ar avea grave probleme de sănătate.