Procurorii americani cer peste 25 de ani de închisoare pentru R. Kelly pentru trafic sexual

Procurorii americani cer peste 25 de ani de închisoare pentru R. Kelly pentru trafic sexual

Procurorii au declarat miercuri că R. Kelly merită să petreacă mai mult de 25 de ani în închisoare, după ce a fost condamnat pentru trafic sexual.

A profitat de faptul că era celebru ca să facă sex cu minore

Într-un dosar depus la tribunalul federal din Brooklyn, procurorii au declarat că R. Kelly și-a exploatat celebritatea și bogăția de-a lungul unui sfert de secol pentru a ademeni femei și fete minore cu care să facă sex, demonstrând „nepăsare” față de victimele sale și să pară că ar avea remușcări.

Kelly, în vârstă de 55 de ani, a fost încarcerat din 2019 și rămâne un „pericol grav” pentru public, ceea ce justifică menținerea lui în spatele gratiilor până la vârsta de 70 de ani, au adăugat procurorii.

Jennifer Bonjean, avocata lui Kelly, a declarat că acesta ar trebui să petreacă mai puțin de 14 ani în închisoare și va explica lunea viitoare, într-un dosar, cum justifică o pedeapsă mai scurtă. Kelly, al cărui nume complet este Robert Sylvester Kelly, riscă o pedeapsă minimă de 10 ani la sentința din 29 iunie.

Procesul lui Kelly, care a durat 5 săptămâni și jumătate, a amplificat acuzațiile care îl urmăreau încă de la începutul anilor 2000. Mărturiile a 45 de martori, inclusiv mai multor dintre victimele abuzurilor lui Kelly, au descris în detalii comportamentul celui care a fost premiat cu Grammy în 1996, pentru piesa  „I Believe I Can Fly”.

Urmăriți B1TV.ro și pe