Răzvan Burleanu, președintele FRF, s-a înrudit cu unul dintre cele mai controversate personaje politice din România

Răzvan Burleanu, președintele FRF, s-a înrudit cu unul dintre cele mai controversate personaje politice din România

Răzvan Burleanu (36 de ani), președintele Federației Române de Fotbal, și-a reprogramat nunta. Acesta se va însura anul viitor, după ce COVID-ul i-a dat toate planurile peste cap. Nașul de cununie va fi unul dintre cele mai controversate personaje publice din România, pesedistul Vasile Dîncu (58 de ani).

Politicianul va fi naș de cununie și naș de botez pentru fetița lui Răzvan Burleanu, informează RealitateaSportiva.net. Fost vicepremier și ministru al Dezvoltării, s-a aflat de-a lungul timpului în centrul mai multor scandaluri de corupție. În 2020, Dîncu a fost audiat în celebrul dosar „Belina”, în care nume grele din PSD precum Liviu Dragnea și Victor Ponta mai figurează în evidența magistraților.

Vasile Dîncu a fost și ministrual Informațiilor Publice, entitate guvernamentală desființată, acuzată că ar fi fost instrument de propagandă al PSD. Presa sportivă sugerează că Vasile Dîncu ar fi, de fapt, în spatele unor cluburi de fotbal precum U Cluj și CFR Cluj.

Răzvan Burleanu, „informator” la UEFA

Răzvan Burleanu se află la cel de-al doilea mandat în fruntea FRF. A reușit să-l învingă pe Ionuț Lupescu, reprezentant al „Generației de Aur’ susținut de cele mai importante nume ale fotbalului românesc. Pentru primul mandat, s-a speculat la acea vreme faptul că Traian Băsescu și-ar fi folosit influența pentru a ajunge în funcție.

De curând, Ionuț Lupescu a declarat despre Răzvan Burleanu faptul că joacă poziția de „informator” al oficialilor de la UEFA.

„El e informator. Mereu se plângea președintelui UEFA. Mă rugau să-i mai lase în pace, pentru că se săturau de mesaje”, a declarat Lupescu la Realitatea Sportivă.