Regina ispitei: povestea celei mai scandaloase rochii „nude” a lui Marilyn Monroe. Ținuta a fost purtată de Kim Kardashian, la Met Gala

Regina ispitei: povestea celei mai scandaloase rochii „nude” a lui Marilyn Monroe. Ținuta a fost purtată de Kim Kardashian, la Met Gala
Foto: Hepta/Abaca Press / DNPhotography/ABACA.

În urmă cu 60 de ani, legendara Marilyn Monroe a făcut furori într-o rochie strălucitoare transparentă care a intrat în istoria modei pentru totdeauna. Și tocmai această ținută a ales-o Kim Kardashian pentru evenimentul Met Gala 2022.

Una dintre cele mai faimoase apariții publice

Au trecut 60 de ani de când Marilyn Monroe a apărut pe scenă în cea mai faimoasă rochie transparentă a ei pentru a interpreta „Happy Birthday Mr. President”, în onoarea celei de-a 45-a aniversări a lui John F. Kennedy.

Pentru începutul anilor ’60, rochia actriței, care nu ascundea aproape nimic, era o provocare de nespus (mai ales având în vedere că Marilyn a cântat pentru șeful statului într-o astfel de ținută). Blondina a devenit una dintre cele mai seducătoare femei din secolul XX.

Rochia „goală” a lui Marilyn este creația designerului  origine franceză, Jean Louis. Până la celebra prestație a lui Monroe din 1962, el colaborase în mod repetat cu actrițe de la Hollywood.

„Era o țesătură transparentă, foarte subțire, decorată cu diamante artificiale, astfel încât să poată străluci în lumina reflectoarelor. Ea [Marilyn] nu a purtat nimic sub rochie, absolut nimic”, spunea maestrul  Jean Louis.

Creatorul de modă a mai recunoscut că, din cauza faptului că ținuta era foarte strânsă, aceasta trebuia să fie cusută chiar pe actriță înainte de spectacol.

Rochia lui Marilyn Monroe, ispita pentru mai multe vedete

Bob Mackie, unul dintre designerii care a fost în echipa lui Jean Louis, a spus că Marilyn a cerut o ținută care să „trezească oamenii”, actrița dorind să arate goală în timp ce este îmbrăcată.

„Ea a vrut să arate incredibil. Ea a vrut să trezească oamenii cu adevărat”, a spus Maki într-un interviu pentru Channel 4. De asemenea, potrivit lui Bob, 2.500 de strasuri au fost cusute manual pe rochie.

Prestația lui Marilyn pe scena Madison Square Garden din 19 mai 1962 a durat doar aproximativ treizeci de secunde. Cu toate acestea, a făcut o astfel de explozie, încât până în prezent este considerată una dintre cele mai faimoase apariții publice ale actriței.

În 2016, Ripley’s Believe It Or Not a cumpărat rochia nud la licitație pentru 4,8 milioane de dolari. Astfel, ținuta a doborât recordul unei alte imagini legendare a lui Monroe – o rochie albă din filmul „The Seven Year Itch”, care a fost vândută cu 4,6 milioane de dolari, relatează marieclaire.

Urmăriți B1TV.ro și pe