Rușii au rămas fără dreptul de vot la Eurovision 2022

Rușii au rămas fără dreptul de vot la Eurovision 2022
Foto: Hepta/Abaca Press / IPA/ABACA.

Din cauza invaziei pe scară largă a Federației Ruse în Ucraina, la 24 februarie 2022, țara agresoare a fost suspendată de la participarea la concursul  Eurovision 2022. Acum a devenit cunoscut faptul că rușii nu vor putea vota favoriții lor.

Rușii, eliminați de organizatorii competiției

Potrivit producătorului executiv al competiției, Claudio Fazulo, regulamentul prevede că numai rezidenții țărilor participante la competiție pot trimite voturi pentru participantul care îi place.

„Votarea în timpul competiției este posibilă numai în acele țări care participă la ea. Rusia, care nu participă la eveniment, nu poate vota de pe teritoriul său”, a declarat Claudio Fazulo.

Refugiații ucraineni, sprijiniți de trupa Maneskin

În acest an, Ucraina va fi reprezentată la Eurovision de trupa „Kalush Orchestra” va cânta din Ucraina la Eurovision. Soliștii vor cânta sub numărul 6 în prima semifinală din 10 mai.

Câștigătorii Eurovisionului 2021, trupa  italiană  Maneskin a înregistrat un videoclip în sprijinul Ucrainei. În videoclipul, publicat pe canalul oficial de YouTube al formației, sunt folosite cadrele cu imagini ale orașelor distruse din Ucraina.

Cu videoclipul lor, Maneskin a făcut apel la fanii din întreaga lume să ajute Ucraina și refugiații.

„Refugiații din Ucraina și din întreaga lume au nevoie urgentă de asistență umanitară. Ne folosim vocea pentru a cere acțiuni, iar și tu poți. Alăturați-vă nouă, filmați apelurile video pentru pace pentru a sprijini refugiații și donați pentru ForUkraine.com”, au scris reprezentanții trupei în descrierea clipului.

Urmăriți B1TV.ro și pe