Care este starea lui Mihai Budeanu de la 3 Sud Est. Cântărețul se află internat la ATI, cu Covid

Care este starea lui Mihai Budeanu de la 3 Sud Est. Cântărețul se află internat la ATI, cu Covid
Sursa Foto: Facebook

Mihai Budeanu, unul dintre membrii trupei 3 Sud Est, este bolnav de COVID-19 și se află internat la Spitalul Municipal Medgidia. Se pare că starea acestuia este atât de gravă, încât are nevoie de un tratament cu plasmă.

Mihai Budeanu, testat pozitiv cu noul coronavirus

Mihai Budeanu a fost testat pozitiv cu COVID-19. Starea sa de sănătate prezintă unele probleme, motiv pentru care cadrele medicale au decis să-l mute la Terapie Intensivă.

Constănţeanul Mihai Budeanu, membru al trupei 3 Sud Est, a fost internat inițial la Spitalul Municipal Mangalia,unul dintre cele şase spitale suport COVID-19 din judeţul Constanţa, dar ulterior, în cursul zilei de joi, 19 noiembrie, a fost transferat la Spitalul Municipal Medgidia.

Conform primelor informații, se pare că solistul vocal are nevoie urgentă de tratament cu plasmă.

Are urgentă nevoie de plasmă

„Starea lui de sănătate nu este foarte bună. Era internat la noi în spital, pe Secţia de Terapie Intensivă. Necesită plasmă, însă unitatea noastră nu oferă, deocamdată, astfel de tratament. A fost transferat la Medgidia”, a declaratun medic din cadrul unităţii spitaliceşti de la Mangalia,potrivit Evenimentul Zilei.

Deocamdată cântărețul în vârstă de 44 de ani nu a fost intubat, dar a fost transferat la spitalul din Medgidia pentru a putea primit tratamentul cu plasmă autoimună. Sursele medicale susțin că din cauza greutății, Mihai Budeanu respiră foarte greu.

„Greutatea îi îngreunează respirația”, a declarat un medic, potrivitobservatornews.ro.

La nivelul judeţului Constanţa, paturile pentru tratarea bolnavilor infectați cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecţioase (120 – 140 ocupate, capacitate suplimentată), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 84 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 150 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (111 – 97 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 55 ocupate) şi Secţia Exterioară Agigea (55 – 36 ocupate).

Municipiul Constanța intră în carantină

Municipiul Contanţa va intra vineri, 20 noiembrie, începând cu ora 20.00, în carantină.

„Măsura va fi luată ca urmare a depăşirii ratei de incidenţă cumulată, peste pragul de 3/1.000 locuitori. În acest moment, indicele, în reşedinţa de judeţ a ajuns la 9.11/1.000 locuitori. Mai precis, din populaţia totală de 313.088 de locuitori, până în acest moment au fost confirmate, în ultimele două săptămâni, 2.852 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2”, se arată într-un comunicat emis de Prefectura Constanţa.

Rata de incidenţă a cazurilor de îmbolnăvire cumulate în ultimele 14 zileînmunicipiul Constanţa este de 9.11, iar pe judeţ, 5.97.

În propunerea formulată și votată de CJSU Constanța se arată că este strict interzisă intrarea/ieşirea din zona carantinată prin alte zone şi căi de acces decât cele deschise circulaţiei publice de pe drumurile naţionale, judeţene și comunale.

De asemenea, circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor este interzisă, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza Declaraţiei pe proprie răspundere (modelul se regăsește la finalul comunicatului), legitimaţie de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator.

Totodată, în arealul carantinat se propune instituirea următoarelor măsuri obligatorii pentru toate persoanele care se află permanent sau tranzitează zona:

  • identificarea tuturor persoanelor cu domiciliul, reşedinţa ori adresa declarată în zona carantinată şi introducerea acestora în bazele de date dedicate;
  • limitarea la maximum a deplasării persoanelor şi monitorizarea permanentă a respectării acestei măsuri. Ieşirea persoanelor din locuinţă este permisă doar pe bază de declaraţie pe proprie răspundere, legitimaţie de serviciu sau adeverinţă eliberată de angajator, după caz
  • În intervalul orar 05.00-23.00, în interiorul zonei carantinate, se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, cu anumite excepții.