Textul scris de Florin Condurățeanu înainte de a deceda: „Femeile, acele făpturi delicate…”

Textul scris de Florin Condurățeanu înainte de a deceda: „Femeile, acele făpturi delicate...
Florin Condurățeanu

Moartea lui Florin Condurățeanu a uimit colegii de breaslă și a provocat multă durere în rândul persoanelor apropiate de jurnalist, cât și al fanilor săi. Nimic nu prevestea decesul gazetarului, care în ziua nefericitului eveniment a realizat o emisiune TV. Înainte de a deceda, Condurățeanu, care era în plină activitate, a scris mai multe editoriale.

Unul dintre ultimele articole scrise de „Țuțu” a fost realizat pentru Jurnalul Național, în care a oferit informații de culise despre doi medici cu reputație foarte bună, neurochirurgul Leon Dănăilă și chirurgul oncolog Alexandru Blidaru.

„Cu pletele lui cărunte de savant tip Einstein, academicianul profesor doctor Leon Dănăilă, operator pe creier recunoscut de elita europeană, îmi spunea în emisiunea mea cu mari personalităţi de la Antenă că, atunci când era student, în vacanţe, îl ajuta la truda câmpului pe tatăl lui din Bucovina până îi intra prima zăpadă prin ghetele rupte. Am făcut interviul cu savantul chirurg când profesorul Leon Dănăilă abia ieşise din sala de operaţie.

A operat în situaţii disperate pe creier peste 40.000 de bolnavi, pe care i-a întors la viaţă, el, veşnicul sărac, care şi acum locuieşte în modestul apartament din Berceni, pe care era cât pe să-l vândă pentru a-şi finanţa singur editarea unui teribil tratat de neurochirurgie. L-am întrebat pe celebrul profesor Leon Dănăilă dacă, având o pană de cauciuc la Dacie, îşi permite să înlocuiască roata cu mâinile lui bijuterie, cu care umblă zilnic prin creiere. A surâs: „Eu nu-mi permit cu mâinile astea să duc o foaie A 4!”.

Femeile, acele făpturi delicate, înţelepte, cărora eu le zic „filialele lui Dumnezeu pe pământ”, aducătoare a firicelelor de viaţă numite copii, au ca necaz al organismului lor cu misiune cerească boala de cancer la sân.

Profesorul doctor Alexandru Blidaru, şef de clinică la Institutul Oncologic Bucureşti, este instanţa supremă care, prin operaţii măiestre, zice NU sentinţei fatale de cancer. Femeile care trăiesc datorită intervenţiilor profesorului Blidaru rostesc cu sfinţenie: „Am avut noroc că m-a operat profesorul Blidaru!”.

Într-o emisiune de-a mea l-am întrebat pe celebrul profesor chirurg Alexandru Blidaru cum e să te întâlneşti zilnic, la serviciul de la spitalul oncologic, cu suferinţa, necunoscutul zilei de mâine, cu disperarea şi vaietul, în fiece zi, cum de nu-l macină atâta suferinţă. Mi-a răspuns profesorul Blidaru, la rându-i fiu de mare medic: „Vă daţi seama ce apăsat e sufletul meu, dar mă scutur şi îmi spun: femeile acestea bolnave se află la o întunecată intersecţie de destin, sunt derutate şi de pe una din căi eu pot să le propun «veniţi cu mine, putem lupta pentru viaţă, e singurul drum» şi le întind mâna!””, a notat Florin Condurățeanu.

De asemenea, jurnalistul a scris în aceeași zi și un editorial despre fotbal, dar care a fost publicat pe 30 iunie, „Purtătoare de noroc în jambiere”.

Jurnalistul Florin Condurățeanu a murit în brațele fiului său, de Ziua Ziaristului Român

Cunoscutul jurnalist Florin Condurățeanu a decedat pe 28 iunie, la vârsta de 71 de ani, în urma unui stop cardio-respirator.

Florin Condurățeanu, cunoscut, printre altele, pentru replica „Vă pup pe suflet!”, a fost în tinerețe jurnalist sportiv, iar după anii ‘2000 s-a concentrat pe anchete, politică, monden, dar și emisiuni despre sănătate.

Cel poreclit „Doctorul de suflete”, considerat un mare patriot de prietenii, familia și fanii săi, a pus umărul inclusiv la ascensiunea fenomenului „OTV”, al lui Dan Diaconescu și a Partidului PP-DD, din care a mai făcut parte și jurnalistul B1 TV Tudor Barbu.

Florin Condurățeanu a decedat în brațele fiului său, Răzvan. Florin Piersic, Fuego, Dan Negru, Dan Diaconescu, Mircea Badea și Marius Tucă se numără printre persoanele publice care și-au exprimat regretul cu privire la trecerea în neființă a lui Florin Condurățeanu.

Ultima oră
20:10 - CSM anunţă declanşarea concursurilor de admitere în INM şi magistratură
20:09 - Eugen Furdui, primarul din Roșia Montană: Localnicii doreau să lucreze în continuare la exploatare minieră. Dacă România nu vrea să pună în valoare rezerva sa de aur și argint, respectăm decizia (VIDEO)
19:47 - Șofer filmat în timp ce merge pe contrasens pe Autostrada Transilvania. Poliția îl caută
19:40 - Kelemen Hunor, despre desființarea SIIJ: Coaliția continuă discuțiile. Astăzi nu am depășit blocajul
19:39 - Un avion s-a prăbușit în apropierea unui teren de golf în SUA. Nu există supraviețuitori
19:15 - Kelemen Hunor: Eu aș fi de acord cu măsuri mult mai dure pentru stimularea vaccinării. Trebuie să reducem cât de mult posibil efectul valului 4
19:13 - Stelian Ion: Lansăm în dezbatere publică modificările aduse Codului penal și Strategia Naţională Anticorupţie pentru perioada 2021-2025
18:52 - Premierul Florin Cîţu a discutat cu secretarul pentru Comerţ al SUA: „Am exprimat angajamentul României faţă de agenda noastră comună de prosperitate şi democraţie”
18:51 - Pavel Popescu desființează speculațiile despre cazul fostei dansatoare din buric: „Este un scenariu mizerabil creat în spațiul public. A apărut pe site-ul deținut de contracandidatul meu. Nero, când a părăsit Roma, a dat foc Romei” (VIDEO)
18:25 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, propune recompense pentru vaccinați și interzicerea persoanelor nevaccinate în spaţii publice neesenţiale, în weekend