Adrian Cozma îi cere demisia lui Tanczos Barna în scandalul Blue Air: E inadmisibil ca mii de români să aștepte ore în șir din cauza sa. Există discuții că Wizz Air, companie de la Budapesta, ar trebui să intre pe piață (VIDEO)

Adrian Cozma îi cere demisia lui Tanczos Barna în scandalul Blue Air: E inadmisibil ca mii de români să aștepte ore în șir din cauza sa. Există discuții că Wizz Air, companie de la Budapesta, ar trebui să intre pe piață (VIDEO)
Foto: Facebook @ Adrian Cozma

Deputatul Adrian Cozma, liderul PNL Satu Mare, i-a solicitat lui Tanczos Barna să demisioneze de la Ministerul Mediului pentru că nu a anunțat din timp ce urmează să se întâmple la Blue Air, care marți seară a anulat toate zborurile invocând poprirea conturilor de către Administrația Fondului pentru Mediu.

„Eu nu vreau să dau crezare la aceste chestiuni, dar faptul că există o companie numită Wizz Air care ar trebui să preia, care ar trebui să intre pe piață, o companie de la Budapesta, iarăși mă duce cu gândul și trebuie să îmi pun niște semne de întrebare”, a declarat liberalul, marți seară, pe B1 TV, la „Sub semnul întrebării”.

Adrian Cozma (PNL) îi cere demisia lui Tanczos Barna (UDMR) în scandalul Blue Air

Liderul PNL Satu Mare a cerut demisia lui Tanczos Barna, pe care l-a acuzat de „incompetență”.

„E inadmisibil ca mii de români care merg la serviciu, unii la tratamente medicale poate, își duc copiii la școală, să aștepte ore în șir din cauza incompetenței ministrului Mediului (…). Se știa de câteva săptămâni că urmează să se blocheze conturile. Domnul Barna trebuia în primul rând să discute cu primul-ministru, să anunțe public ce urmează să se întâmple, pentru că, chiar dacă e o companie privată, vorbim de un serviciu public de interes național și internațional”, a declarat liberalul.

„Nu trebuie să fii ministru să îți dai seama că acolo se livrează bilete, sunt oameni care și-au cumpărat cu mult timp înainte bilete, or un anunț venit acum două-trei săptămâni diminua din acest impact. Faptul că au fost blocate conturile, eu nu fac apărarea acestei societăți, dar este logic că atunci când blochezi conturile nu o să mai poată alimenta pe aeroportul cutare, nu o să își mai poată plăti anumite taxe pentru că conturile sunt blocate. Este firesc să nu mai poți zbura”, a adăugat Adrian Cozma.

„Eu vă mai spun un lucru. Eu nu vreau să dau crezare unor discuții care există deja, pentru că m-au sunat mai mulți oameni din Ardeal. Eu nu vreau să dau crezare la aceste chestiuni, dar faptul că există o companie numită Wizz Air care ar trebui să preia, care ar trebui să intre pe piață, o companie de la Budapesta, iarăși mă duce cu gândul și trebuie să îmi pun niște semne de întrebare. Nu acuz pe nimeni, pentru că nu despre asta este vorba, eu vă spun ce se discută și ce mi-au spus oamenii. Zilele viitoare poate vă convingeți și dumneavoastră de lucrurile acestea”, a mai spus el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
20:18 - Marcel Boloș: Reforma pensiilor, așa cum este ea scrisă în PNRR, trebuie dusă la bun sfârșit. Cererea de plată 3, poate examenul cel mai greu al Guvernului. Avem o reformă extrem de grea și privind decarbonizarea (VIDEO)
19:48 - Marcel Boloș: Avem un buget mare alocat pensiilor speciale, 12 miliarde de lei la 207.000 de beneficiari – și aici Comisia insistă să fie redus volumul de cheltuieli (VIDEO)
19:25 - Marcel Boloș, întrebat despre laudele lui Marcel Ciolacu: Are argumente. Dacă există o posibilitate de modificare a protocolului pentru a pune pe prim-plan interesul public, trebuie făcută (VIDEO)
19:00 - Trei persoane rănite într-o explozie provocată de o dronă ucraineană în centrul unui oraș din Rusia, susține TASS. Kireyevsk e la circa 200 de kilometri de Moscova (VIDEO)
18:31 - Rapid, calificare fantastică în sferturile Ligii Campionilor la handbal feminin! Învinsă la cinci goluri în tur, campioana României a reușit un retur de poveste cu Krim
18:15 - Cătălin Drulă: Sorin Grindeanu a sabotat siguranța feroviară cu bună știință. Două ordine de ministru au amânat cu șase luni termenele de reparații planificate și revizii tehnice generale la vagoanele CFR Călători
17:56 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Despre provocările din aceste vremuri și centrarea atenției pe misiune (VIDEO)
17:35 - NATO îl critică pe Vladimir Putin pentru retorica sa nucleară „periculoasă și iresponsabilă” / Ucraina cere o reuniune a Consiliului de Securitate ONU și spune că Belarus a fost luat „ostatic” de Rusia
17:18 - Ludovic Orban: Voi face plângere penală dacă Guvernul nu respectă decizia instanței de organizare a alegerilor locale parțiale
16:36 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Profeția care vorbește de cel puțin două locuri din lume ce nu vor fi atinse de al treilea război mondial (VIDEO)