AUR, despre noile buletine: „De ce a fost înlocuit SEX cu GEN?”. George Simion: Genul e o realitate subiectivă, nu trebuie să ajungem cu aceste discuții nici măcar în școli (VIDEO)

AUR, despre noile buletine: „De ce a fost înlocuit SEX cu GEN?”. George Simion: Genul e o realitate subiectivă, nu trebuie să ajungem cu aceste discuții nici măcar în școli (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

AUR consideră că noile cărți de identitate reprezintă „încă un pas înainte spre ștergerea identității naționale”. Formațiunea nu e de acord cu faptul că pe aceste documente nu apare steagul României și că termenul de „sex” a fost înlocuit cu cel de „gen”.

Într-o postare pe Facebook, Alianța pentru Unirea Românilor a pus mai multe întrebări despre noua carte electronică de identitate.

„- De ce nu apare tricolorul?
– De ce a fost înlocuit SEX cu GEN?
– De ce nu a existat o dezbatere publică înainte de a începe emiterea noilor buletine?
– Este acesta încă un pas înainte spre ștergerea identității naționale și reeducarea populației?”.

George Simion, colider AUR, a explicat nemulțumirile formațiunii în legătură cu noua carte de identitate, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii „Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

George Simion (AUR), despre noua carte de identitate

„Sunt niște întrebări pe care le-am adresat public. Mi se pare normal ca, atât timp cât pe noile cărți de identitate apare steagul UE, să fi apărut, ca o formă de respect și de afirmare a idnetității naționale, și steagul tricolor.

E cel puțin bizar faptul că nu apare tricolorul, faptul că acest subiect nu a pus în dezbatere publică. Au fost niște dezbateri chiar organizate de cei de la PSD, care sunt perfect aliniați la ceea ce dictatează de multe ori Bruxellesul, dar nu s-a prezentat public că asta e forma de carte de identitate propusă și dacă suntem sau nu de acord. Nu a întrebat nimeni. Noi am pus niște întrebări legitime…”, a declarat George Simion, pentru B1 TV.

Despre întrebarea privind înlocuirea termenului de „sex” cu cel de „gen” în noua carte de identitate, Simion a spus: „E o întreagă filosofie, un întreg concept cultural identitatea asta de gen despre care noi tot avertizăm și sper că nu predicăm în deșert. Sexul e masculin sau feminin. Poți fi bărbat sau femeie, e o realitate obiectivă. Câte feluri de genuri cunoașteți? Că acolo vom ajunge… Facebook te lasă acum să selectezi între 60 de tipuri de gen, unii spun că sunt 114 tipuri, alții că sunt 72: binar, non-binar, neutru…”.

Întrebat dacă se va ajunge să fie trecut vreunul dintre aceste tipuri de gen pe cărțile de identitate, coliderul AUR a răspuns: „Într-acolo se merge, asta e direcția, de asta se scrie ”gen”, nu ”sex”. Propunerea noastră e să se menționeze sexul, care e o realitate obiectivă, nu poți să-ți dai cu părerea despre alte informații care apar în cărțile de identitate”.

„Noi considerăm că atât timp cât nu-ți poți alege singur înălțimea, culoarea ochilor sau alte elemente… Eu mă identific ca o persoană care nu s-a vaccinat, dar se consideră vaccinată… Astea nu sunt lucruri care pot rămâne la…. Nu e o realitate obiectivă, genul e o realitate subiectivă, nu trebuie să ajungem cu aceste discuții nici măcar în școli, nici măcar în educarea generațiilor.

Ca să ne asigurăm, trebuie să scriem ”sex”, că altfel vom ajunge în 2 – 3 ani la momentul adoptării de noi directive care vor include toată pleiada asta de genuri în cărțile de identitate”, a mai declarat George Simion, pentru B1 TV.

Ultima oră
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat
19:09 - Daniel Fenechiu: Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției / Nu cred că se pune problema unei „epurări” în PNL. Personal cred că ar trebui analizată conduita manifestată sâmbătă la adresa lui Klaus Iohannis (VIDEO)
18:45 - Loto 6/49. Rezultate Loto 6/49, Joker, Noroc Plus și Super Noroc
18:33 - Cristian Diaconescu, despre prezența lui Klaus Iohannis la Congresul PNL: Cerere de implicare din partea partidelor va fi întotdeauna. Este decizia Președintelui dacă și câți pași face într-o direcție sau alta (VIDEO)
18:05 - În Timișoara ar putea fi instituită carantină de noapte pentru persoanele nevaccinate. Rata de infectare din oraș a trecut de pragul de 6
17:17 - Masca redevine obligatorie în spațiile deschise aglomerate din Capitală. Noi măsuri în București, de la miezul nopții
17:04 - Ionel Dancă, filmat când le arăta mai multor liberali cum să voteze (VIDEO)
16:51 - Fetiță de 13 ani, găsită moartă într-o pădure din Bistrița-Năsăud. Ea fusese dată dispărută sâmbătă seară
16:32 - Un bărbat a fost arestat preventiv pentru sechestrarea unei fete și pentru tentativă de viol, la Hunedoara
16:04 - Ludovic Orban: Președintele PNL va avea demisia mea la dispoziție, luni dimineață. Există riscul major ca PNL să piardă poziția de președinte al Camerei Deputaților