Bogdan Paraschiv, subsecretar de stat: Guvernul nu obligă, ci recomandă să economisim energie / Rezervele energetice pentru anul acesta sunt suficiente (VIDEO)

Bogdan Paraschiv, subsecretar de stat: Guvernul nu obligă, ci recomandă să economisim energie / Rezervele energetice pentru anul acesta sunt suficiente (VIDEO)

Bogdan Paraschiv, secretarul general al Partidei Romilor Pro-Europa și subsecretar de stat la Ministerul Familiei, a declarat vineri, pentru B1 TV, că Guvernul nu obligă populația să facă economie la curent, dar face o recomandare în acest sens. Paraschiv a venit cu propriul exemplu, spunând că încă de acum doi ani și-a pus becuri cu led în casă, pentru a avea facturi mai mici la electricitate. Subsecretar de stat a vorbit și despre pensii, susținând că acestea ar trebui majorate „cu precădere” în rândul celor vulnerabili.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV.

Bogdan Paraschiv, despre economia la energie și creșterile de pensii

„Cea mai ieftină energie e cea pe care n-o consumăm, ca să începem cu o glumiță… Guvernul nu obligă, ci recomandă! Eu, acum doi ani, fără a apărea această criză energetică, mi-am schimbat în locuință de la filament la becurile cu led, tocmai pentru a eficientiza costurile.

Înainte de a avea această recomandare de eficientizare energetică, Guvernul, în ședința sa, a spus că rezervele energetice pentru anul acesta sunt suficiente, deci nu trebuie să îngrijorăm populația din acest punct de vedere”, a declarat Paraschiv.

Acesta a mai afirmat că, în opinia sa, pensiile ar trebui crescute „cu precădere” în rândul categoriilor vulnerabile. Guvernul lucrează la acest lucru și, când va avea toate datele, premierul Nicolae Ciucă le va face publice, a mai spus subsecretarul de stat.

„La nivelul coaliției există un consens, nu fură nimeni startul. Trebuie să înțeleagă toți cetățenii e că Executivul se apleacă cu mare înțelegere asupra problemelor cu care se confruntă. Încercăm să găsim soluții cât mai bune pentru a combate creșterea tuturor prețurilor”, a mai afirmat Paraschiv.

Urmăriți B1TV.ro și pe