Bogdan Paraschiv, subsecretar de stat: Guvernul, și mai ales Ministerul Familiei, sprijină tinerii și familiile la început de drum prin programele Student Invest și Family Start (VIDEO)

Bogdan Paraschiv, subsecretar de stat: Guvernul, și mai ales Ministerul Familiei, sprijină tinerii și familiile la început de drum prin programele Student Invest și Family Start (VIDEO)

Bogdan Paraschiv, secretarul general al Partidei Romilor Pro-Europa și subsecretar de stat la Ministerul Familiei, a vorbit vineri, pentru B1 TV, despre programele guvernamentale Student Invest și Family Start, elaborate în sprijinul tinerilor și familiilor la început de drum.

„Aș vrea să aduc în discuție măsurile prin care Guvernul și mai ales Ministerul Familiei, prin dna ministru (Gabriela Firea), sprijină tinerii și familiile la început de drum prin cele două programe de credit. Normele metodologice ieri au fost publicate în Monitorul Oficial.

Programele sunt Student Invest și Family Start, prin care tinerilor și familiilor la început de drum le sunt acordate credite pe o întindere de 10 ani, iar dobânzile sunt suportate de Ministerul Familiei, iar creditul e 80% contragarantat de stat.

Deci sunt măsuri care încurajează tinerii să își plătească taxele la facultate. Sunt măsuri pozitive în acest context dificil. Sunt măsuri în pachetul ”Sprijin pentru România””, a declarat subsecretarul de stat în cadrul emisiunii ”Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV.

Ce spune Paraschiv despre scandalul de plagiat care a dus la demisia lui Cîmpeanu

În cadrul emisiunii a fost abordat și subiectul scandalului extins de plagiat din Guvernul României, care a dus la demisia lui Sorin Cîmpeanu (PNL) din funcția de ministru al Educației. Scandal extins, pentru că acuzat de plagiat este și premierul Nicolae Ciucă, iar asupra lui Lucian Bode (PNL), ministrul de Interne, există suspiciuni deoarece aceasta își ține teza de doctorat la secret.

„S-a văzut clar presiunea asupra Ministerului și dovadă e că demisia nu a întârziat foarte mult să apară. Cred că, prin acest act, dl ministru (Cîmpeanu) a vrut să nu mai fie presiune pe Minister, în primul rând, și pe activitatea celorlalte departamente.

Până cum au fost titluri de presă. Nicio autoritate care reglementează plagiatele nu are încă un verdict.
Vor fi elucidate toate aceste aspecte și sper cât mai curând să fie aduse în fața opiniei publice realitățile din aceste titluri de presă”, a declarat Bogdan Paraschiv.

Acesta a mai dat de înțeles că i se par suspecte aceste acuzații formulate în spațiul public: „Îmi pun niște semne de întrebare de ce în momente-cheie apar aceste plagiate. De ce când sunt susținute aceste teze nu apar. Nu e prima dată când dl ministru e ministru. De ce în celelalte mandate nu a venit cineva să spună că e un plagiat. De ce în momente-cheie? Asta e întrebarea mea. La fel la premier. Nu scuză fapta, dar trebuie văzut și substratul acestor știri. până la un verdict clar”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:49 - SBU, acțiune în forță la Eparhia Cernăuților și Bucovinei. Arhimandritul Nikita ar fi fost găsit alături de un minor în lenjerie intimă (VIDEO)
23:28 - Incendiu sâmbătă într-un complex comercial din Timișoara. Pompierii au intervenit de urgență
23:13 - Doi pietoni au fost loviți mortal de o mașină, în Argeș. Șoferul, un bărbat de 83 de ani, acroșase înainte și un biciclist, dar a părăsit locul accidentului
22:58 - Argentina a învins Mexicul și a obținut o primă victorie la Cupa Mondială din Qatar! „Pumele” s-au descătușat după golul lui Leo Messi
22:35 - Gheorghe Ialomițianu: Există presiuni și la nivel guvernamental, și la nivelul ministerelor pentru a se merge pe importuri. Se dau comisioane și la importul de cărbune (VIDEO)
22:12 - Elon Musk: Sunt în regulă cu faptul că Trump nu postează. Important este că Twitter a corectat greșeala gravă de a-i suspenda contul
21:47 - FIFA, procedură împotriva Serbiei după meciul cu Brazilia de la Cupa Mondială. Fotbaliștii sârbi au afișat un steag cu Kosovo făcând parte din țara lor
21:21 - Președinta Katalin Novak, cel mai înalt oficial al Ungariei care vizitează Ucraina după începutul războiului. Ea spune că Budapesta are „150.000 de motive” să sprijine Kievul
20:53 - Rusia, „profundă șocată” de moartea ministrului de externe din Belarus. Serghei Lavrov și Vladimir Makei ar fi urmat să aibă o întâlnire chiar luni
20:38 - Cel puțin o persoană a murit după alunecarea de teren de pe insula italiană Ischia. Oficialii italieni se contrazic pe bilanțul victimelor (FOTO, VIDEO)