Cîmpeanu, despre demisia de la Ministerul Educaţiei: Nedreaptă, generată de cei care înţeleg prea puţin specificul învăţământului / Rămân dușmanul ipocriziei din sistemul de educație românesc (VIDEO)

Cîmpeanu, despre demisia de la Ministerul Educaţiei: Nedreaptă, generată de cei care înţeleg prea puţin specificul învăţământului / Rămân dușmanul ipocriziei din sistemul de educație românesc (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Sorin Cîmpeanu (PNL) a declarat, luni, că demisia sa din funcția de ministru al Educației a fost „nedreaptă, generată de cei care înţeleg mult prea puţin specificul învăţământului superior”. Totuși, el a ales să facă acest gest pentru a putea „să susţină aplicarea legilor România Educată şi apoi implementarea lor”.

Cîmpeanu, despre demisia sa de la Ministerul Educației

„Am considerat că demisia e necesară pentru a nu periclita reforma în Educaţie. Am considerat că această demisie va permite o discuţie atât de importantă, precum cea necesară promovării Legilor Educaţiei”, a spus Cîmpeanu.

El și-a exprimat apoi convingerea că prin gestul său va putea ajuta la aplicarea noilor Legi ale Educației: „Îmi exprim convingerea că prin propria demisie, nedreaptă, generată de cei care înţeleg mult prea puţin specificul învăţământului superior, voi putea să susţin aplicarea legilor ”România educată” şi implementarea lor”.

Cîmpeanu vorbește de „ipocrizia” din sistemul de educație românesc

„Discuțiile în spațiul public au fost deturnate de la ce e mai important epentru viitorul acestei națiuni, Legile Educației și reforma în Educație, spre subiecte punctuale, subiecte punctuale total nedrepte, total nefondate. Decizii care s-au luat pe internet, în condițiile în care în Parlamentul României se adoptă legi.

Nu am inclus propuneri care au venit din partea celor care acum lansează acuze, propuneri care sunt asumate și înrgeistrate și care cer ca în noua Lege a Educației să fie secretizate toate lucrările de doctorat.

Am fost, rămân și voi fi dușmanul ipocriziei din sistemul de educație românesc, ipocrizie din care iau naștere și amplifică acuze din rândul acestor cadre didactice universitare. Voi ști să mă apăr și să demonstrez cât de stupide au fost aceste acuze – mă exclud pe mine- la adresa multor profesori, în detrimentul tuturor studenților”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu.

Ligia Deca, favorită să preia portofoliul Educației

Amintim că Sorin Cîmpeanu a demisionat de la conducerea Ministerul Educației după un nou scandal de plagiat. De data aceasta, jurnalista de investigație Emilia Șercan a demonstrat, într-un articol pentru PressOne, că acesta s-a trecut drept autor a 13 capitole dintr-un curs universitar, când autorii adevărați erau alții.

Interimarul la Educație a fost preluat de liberalul Sebastian Burduja, care conduce și ministrul Digitalizării.

Favorită să preia funcția plină este Ligia Deca, în prezent consilier Prezidențial în Departamentul Educație și Cercetare și lector universitar la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA).

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:50 - Fotbalul se pregătește de o premieră istorică: Stephanie Frappart, prima femeie delegată să arbitreze la centru un meci de Cupă Mondială / Istvan Kovacs, al șaptelea meci ca rezervă
22:34 - Medvedev: Statele NATO ar putea deveni o țintă legitimă din cauza ajutorului acordat Ucrainei
22:24 - VIDEO. Horia Constantinescu (ANPC), despre excrementele de urs la conservă: E operatorul economic pe ale cărui pungi de chipsuri scria „Ținutul Secuiesc” ca „țară de origine” / Poate le arunci prin curte și calci în ele ca să ai noroc
22:15 - Vlăduța Lupău și-a surprins fanii pozând într-un costum de baie
22:14 - Situaţie bizară pe o stradă din Horezu, Vâlcea. Cum a ajuns un stâlp de iluminat să treacă prin acoperișul unei vile: „Proprietarul va trebui să demoleze construcția”
21:53 - Ungaria va bloca reuniunile Comisiei Ucraina-NATO până când vor fi restabilite drepturile maghiarilor din Transcarpatia, a spus Peter Szijjarto la București
21:48 - Șeful Cupei Mondiale din Qatar spune că între 400 și 500 de muncitori migranți au murit pe șantierele care au vizat turneul
21:43 - Circulație blocată pe DN 1, în județul Sibiu. Un TIR care transporta hârtie a luat foc
21:34 - Italianca care a introdus metoda „Devil’s Pizza” de a jefui bancomate în România este membra grupării mafiote ‘Ndrangheta
21:31 - Polonia menține TVA zero la alimente în prima jumătate a anului 2023. Mateusz Morawiecki: Când plouă, încercăm să le oferim oamenilor o umbrelă de ajutor