Comisia Centrală pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor 2011 se reunește luni la MAI

Comisia Centrală pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor 2011 se reunește luni la MAI

Comisia Centrală pentru Recensământul Populaţiei şi a Locuinţelor 2011 se reunește luni la ora 13,00, la sediul Ministerului Administraţiei şi Internelor, informează Agerpres. Lucrările Comisiei vor fi conduse de ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa.

Comisia este formată din reprezentanţi ai ministerelor, conform Legii nr. 5 din 9 ianuarie 2008 pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 36/2007 privind efectuarea recensământului populaţiei şi al locuinţelor din România în anul 2011.

Ministrul Administraţiei şi Internelor a anunţat pe 14 august că dintre cele 38 de milioane de fişe de recensământ au fost prelucrate până la acel moment 48%.

Duşa a explicat că au fost 19 anexe care trebuiau completate la recensământ şi că fiecare anexă avea câteva pagini, pentru că recensământul nu se referă numai la populaţie, ci şi la locuinţe, starea economică, socială, gradul de vechime al locuinţelor.

Ministrul a precizat că a solicitat ministerelor care fac parte din comisie şi care vor avea în vedere în strategiile economice pe care le vor elabora în anii următori rezultatele la recensământ să-i prezinte un punct de vedere referitor la analiza pe care o efectuează pe baza datelor preliminare.

Am solicitat colegilor din Comisie, ca preşedinte al Comisiei, să facă acest lucru până vineri (17 august – n.r.), să transmită şi propuneri legat de comunicatul de presă pe care comisia îl va prezenta după aprobarea acestora în comisie şi sper ca luni (20 august – n.r.), în jurul orei prânzului, Comisia în plenul său să valideze rezultatele preliminare şi imediat să le dăm publicităţii, aşa cum spuneam şi la nivel naţional şi la nivel judeţean„, a spus Duşa.

Totodată, acesta a reiterat că listele electorale nu au nicio legătură cu realizarea recensământului.

Listele electorale nu au nicio legătură cu efectuarea recensământului şi această şedinţă (a Comisiei pentru recensământ – n.r.) trebuia să se ţină acum două săptămâni, acum trei săptămâni. Din cauza schimbării Guvernului şi a nominalizării secretarilor de stat care fac parte din comisie s-a întârziat convocarea ei. Eu cred că, în timp foarte scurt, am luat măsuri”, a mai spus Mircea Duşa la acea dată.