Dacian Cioloș: Foștii noștri parteneri m-au rugat să aștept până joi pentru a vedea dacă partidele lor sunt de acord sau nu să reformăm coaliția. Am decis să aștept până vineri

Dacian Cioloș: Foștii noștri parteneri m-au rugat să aștept până joi pentru a vedea dacă partidele lor sunt de acord sau nu să reformăm coaliția. Am decis să aștept până vineri
Foto: Facebook

Dacian Cioloș, candidatul la funcția de prim-ministru, a sugerat că Florin Cîțu și Kelemen Hunor l-au rugat să aștepte până joi pentru a vedea dacă PNL și UDMR sunt de acord cu reformarea coaliției, însă el a decis să aștepte un răspuns până vineri. „Mi-aș dori să terminăm acest balet al divertismentului politic în care persoanele sunt mai importante decât rezultatul”, a adăugat președintele USR.

Declarația premierului desemnat vine în contextul în care miercuri a avut o primă întrevedere cu Florin Cîțu și cu Kelemen Hunor după moțiunea de cenzură de săptămână trecută, întrevedere la care a participat și Varujan Pambuccian, liderul grupului minorităților naționale. La finalul întâlnirii, președintele PNL a spus că nu s-a ajuns la nicio concluzie, în timp ce omologul său de la UDMR a afirmat că Dacian Cioloș nu a avut succes astăzi, dar mai are la dispoziție o săptămână pentru a coagula o majoritate.

Dacian Cioloș: „Nu avem prea mult timp la dispoziție, dar am decis să aștept, pentru că un eventual guvern susținut de Coaliție ar fi cel mai bun lucru acum”

„Foarte multe emoții în aceste momente, nume peste nume, declarații și întrebări care țin mai degrabă de un „reality show” decât de o situație care implică mult echilibru și urgență. Foștii noștri parteneri m-au rugat să aștept până mâine pentru a vedea dacă partidele lor sunt de acord sau nu să reformăm coaliția. Am decis să aștept până vineri. Nu avem prea mult timp la dispoziție, dar am decis să aștept, pentru că un eventual guvern susținut de Coaliție ar fi cel mai bun lucru acum. În rest, nu mă joc cu mandatul primit de la președintele României, așa cum nu mă joc atunci când discutăm despre lunile care urmează”, a scris premierul desemnat, miercuri seară, pe Facebook.

Dacian Cioloș susține că, deși situația politică este instabilă, situația economică se degradează, iar situația medicală este dezastruoasă, el primește „întrebări peste întrebări despre jocurile politice care fascinează pe toată lumea în aceste momente”.

„Nu cad pradă disonanței și am răbdare, pentru că în această perioadă trebuie ca cineva să aibă calmul necesar rezolvării unei crize. Mi-aș dori să terminăm acest balet al divertismentului politic în care persoanele sunt mai importante decât rezultatul. Nu cer nimănui sacrificii politice, dar sper că încă suntem suficienți oameni maturi care să știe că soluțiile implică renunțare, poate o formă de sacrificiu, dar și diplomație. Avem un început de negociere și vă rog pe toți, cetățeni sau oameni de presă, analiști politic sau simpli pasionați de jocul politic, să înțelegeți că de rezultatul din aceste zile depinde viața multor cetățeni ai României”, a mai afirmat Dacian Cioloș.

Președintele USR mai susține că „oricine își va asuma guvernarea în următoarele săptămâni și luni va face un sacrificiu”.

„Am fost azi întrebat și dacă am impresia că aș putea fi un premier de sacrificiu. Răspunsul meu e simplu: da, oricine își va asuma guvernarea în următoarele săptămâni și luni va face un sacrificiu. Partidul care își asumă guvernarea în următoarele luni oricum face un sacrificiu, pentru că va fi o perioadă foarte grea. Mai mare sacrificiu decât cel de a guverna în această perioadă, din punct de vedere politic, nu cred că există. Nouă nu ne e teamă de acest lucru”, a conchis candidatul la funcția de prim-ministru.

Ultima oră
18:20 - CNCAV: 150.639 de persoane vaccinate anti-COVID în ultima zi. 111.033 au primit prima doză
18:15 - Mirel Joacă-Bine, ucis în timpul unui jaf în Italia. Românul devenit celebru pentru numele său a fost împușcat mortal de proprietarul magazinului pe care îl jefuia
18:05 - Andreea Marin, criticată de Cătălin Botezatu: „Trebuie să fie atentă la cine îi face ținuta”
18:01 - Florin Cîțu: PNL a făcut o concesie, PSD și USR au rămas pe poziții. E important ca românii să știe acest lucru, să vedem dacă aceste partide chiar vor să rezolve criza sau nu (VIDEO)
17:57 - Economist: Rata inflației ar putea crește la 10% în 2021. Perspective sumbre pentru 2022
17:51 - Premierul desemnat propune un armistițiu pe scena politică. Nicolae Ciucă: Este soluția pentru ieșirea din această criză / A doua încercare de formare a Guvernului se lovește de un blocaj sever
17:36 - Adriana Trandafir nu mai rezistă presiunii de la Asia Express. Concurenta nu se oprește din plâns
17:35 - Florin Cîțu: PSD și USR trebuie să facă și fapte / Un armistițiu nu se face între prieteni, ci între inamici. Dacă fiecare partid vrea să își vadă interesul electoral, nu vom ajunge la o concluzie (VIDEO)
17:24 - Mitică Dragomir, scandal în direct, cu un jurnalist: „Bă nenorocitule, bă nesimțitule!”
17:24 - UE sprijină Republica Moldova pentru a face față în problema aprovizionării cu gaze. Ursula von der Leyen: Experții noștri sunt pe teren pentru a ajuta la rezolvarea situației