Daniel Fenechiu (PNL): Nu am avea nicio rațiune să acceptăm un Guvern condus de Dacian Cioloș. Mi se pare o aventură să spui că mergi și cu un guvern monocolor minoritar (VIDEO)

Daniel Fenechiu (PNL): Nu am avea nicio rațiune să acceptăm un Guvern condus de Dacian Cioloș. Mi se pare o aventură să spui că mergi și cu un guvern monocolor minoritar (VIDEO)
Foto: Facebook @ Daniel Fenechiu

Biroul Executiv al PNL se reunește vineri, la ora 11, ocazie cu care liberalii ar putea lua o decizie în ceea ce privește o eventuală refacere a coaliției, a precizat senatorul Daniel Fenechiu, joi seară, pe B1 TV, la „Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, unde a explicat că, în opinia sa, partidul nu are motive să accepte un Guvern condus de Dacian Cioloș atât timp cât este principala formațiune din parteneriatul cu USR și UDMR.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

PNL nu ar avea nicio rațiune să accepte un Guvern condus de Dacian Cioloș, spune Daniel Fenechiu

„În Partidul Național Liberal, lumea poate să vorbească, am vorbit și eu, vorbesc și azi, dar deciziile se iau în structura colectivă de conducere, care se numește Birou Executiv. Biroul Executiv este convocat mâine, la ora 11, și mâine, la ora 11, președintele partidului și premierul interimar, Florin Cîțu, ne va informa în legătură cu discuția pe care a avut-o cu domnul Cioloș în prezența domnului Kelemen Hunor și a domnului Varujan Pambuccian. În raport de informarea pe care ne-o face și de propunerea pe care ne-o face executivul partidului, noi mâine vom lua o decizie și mâine, la ora 12, probabil că va ieși Florin Cîțu în fața camerelor la grupul PNL de la Camera Deputaților și va spune, dragi români, Partidul Național Liberal a decis asta și asta”, a declarat Daniel Fenechiu.

Senatorul PNL spune că guvernarea ar fi foarte dificilă pentru un guvern monocolor minoritar.

„Dacă mă întrebați pe mine, ca să vă răspund la întrebare, eu cred că n-am avea nicio rațiune să acceptăm un Guvern condus de Dacian Cioloș în contextul în care noi suntem partidul principal al acestei coaliții, dar e doar părerea mea, iar părerea partidului va apărea într-o variantă formalizată mâine. Mie mi se pare o aventură o declarație de genul că `mergem și cu un guvern monocolor minoritar`. Să guvernezi România în vremurile acestea cu 15% în Parlament este aș putea spune la fel cum este situația de astăzi a Guvernului minoritar, e aproape la fel. Diferența este aceea că acest Guvern minoritar, totuși, în Parlament mai beneficiază de o oarecare susținere a lucrurilor convenite și începute împreună”, a adăugat Daniel Fenechiu.

Urmăriți B1TV.ro și pe