Eugen Tomac: Rusia ne consideră o amenințare și dorește să limiteze cât mai mult posibil influența noastră în Republica Moldova. Marea majoritate a populației a conștientizat că singura soluție este apropierea de România (VIDEO)

Eugen Tomac: Rusia ne consideră o amenințare și dorește să limiteze cât mai mult posibil influența noastră în Republica Moldova. Marea majoritate a populației a conștientizat că singura soluție este apropierea de România (VIDEO)
Foto: Facebook @ Eugen Tomac

Rusia ne consideră o amenințare și dorește să limiteze cât mai mult posibil influența României în Republica Moldova, a declarat eurodeputatul Eugen Tomac, liderul PMP, miercuri, la Știrile B1 TV prezentate de Andreea Moraru, fiind întrebat despre documentul scurs de la Kremlin privind planul Moscovei pentru a obține controlul pe malul estic al Prutului.

Eugen Tomac (PMP), pe B1 TV: Marea majoritate a populației din Republica Moldova a înțeles că singura soluție este apropierea de România

Întrebat despre planul Moscovei, eurodeputatul român a explicat: „Este încă o dovadă în plus că Moscova nu a renunțat la ambițiile ei imperiale. Este încă o dovadă în plus că Putin își dorește să refacă URSS și a aruncat în această bătălie toate resursele pe care le are”.

„Evident că, ne place sau nu, așa cum spun foarte mulți propagandiști, din păcate, care, cu voia lor sau fără voia lor, fac jocul Rusiei în România, Rusia ne consideră o amenințare și evident că în relația cu Republica Moldova dorește să limiteze cât mai mult posibil influența noastră acolo, însă ce nu înțelege Putin este un lucru foarte simplu”, a continuat Eugen Tomac.

„Nouă ne este foarte ușor să susținem Republica Moldova pentru că o facem natural, dintr-un motiv cât se poate de clar – acolo sunt tot români, care au fost deznaționalizați, însă în cei 30 de ani de independență a Republicii Moldova marea majoritate a populației a conștientizat că singura soluție este apropierea de România, iar în prezent peste 50% din cetățenii Republicii Moldova sunt și cetățeni ai României”, a adăugat el.

„Evident că orice ar face, oricât resurse ar arunca, oricâte provocări, nu mai poate schimba cursul. Noi trebuie să susținem acest proces pe care și l-a asumat actualul guvern de la Chișinău și, evident, să susținem, prin toate instrumentele pe care le avem la dispoziție, protejarea Republicii Moldova. Pentru că aceste provocări vor continua și vor fi din ce în ce mai violente, din păcate. Ne place sau nu, discutăm despre viitorul națiunii noastre și cuprinde inclusiv românii din Republica Moldova”, a mai spus liderul PMP.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
07:49 - Simulare Bacalaureat 2023. Limba română, prima probă a elevilor de clasa XII-a
07:30 - Zeci de mii de oameni au ieşit în stradă la Tel Aviv după ce premierul Netanyahu l-a demis pe ministrul Apărării
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA