Florin Cîțu anunță un nou val de măsuri de relaxare: Competițiile se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea spațiului /Crește numărul participanților la nunți sau botezuri / Nicio limită pentru ocuparea pensiunilor

Florin Cîțu anunță un nou val de măsuri de relaxare: Competițiile se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea  spațiului /Crește numărul participanților la nunți sau botezuri / Nicio limită pentru ocuparea pensiunilor
Inquam Photos / George Calin

Am modificat anexele 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr.636 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 12 iunie, care aduce noi relaxări.

-În spațiile închise sau deschise competițiile se pot desfășura pe teritoriul României cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, în anumite condiții

– număr mai mare de participanți la spectacole, concerte, festivaluri publice sau private sau alte evenimente culturale în aer liber, 2.500 de spectatori, peste această cifră toate persoanele trebuie să fie vaccinate.

– se permite organizarea festivalurilor desfășurate în aer liber a spectacolelor, a concertelor sau alte evenimente culturale cu participarea unui număr mai mare de 2.500 de spectatori cu asigurarea unei suprafețe de 1 m2 pentru fiecare persoană, inițial erau 2 m2 precum și cu purtarea măștii de protecție. Participarea este permisă doar pentru persoanele vaccinate împotriva virusului, deci peste 2.500 de persoane, 1 m2 pentru foecare persoană, vaccinare și mască.

-mai multe persoane la evenimente private, nunți, botezuri, evenimente festive. 150 de persoane în exterior și 100 de persoane în interior. Și se permite un număr mai mare de persoane la evenimente organizate în interior la maxim 300 de persoane în limita asigurării unei suprafețe de 2 m2 pentru fiecare persoană și pentru persoane care sunt vaccinate.

-tot la acest capitol, activitatea operatorilor economici a fost extinsă până la ora 2 dimineața, activitatea din baruri, cluburi, discoteci este permisă fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 5-2, dacă toate persoanele sunt vaccinate.

-se elimină limitarea gradului de ocupare a structurilor turistice cu funcțiunid e cazare turistică. Nu mai avem nicio limitare.