Florin Cîțu: Nu voi plafona prețurile la energie. Îmi asum obiectivul de a atinge independența energetică a României, avem resursele să facem acest lucru (VIDEO)

Florin Cîțu: Nu voi plafona prețurile la energie. Îmi asum obiectivul de a atinge independența energetică a României, avem resursele să facem acest lucru (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Prim-ministrul Florin Cîțu susține că România are resursele necesare pentru a deveni independentă din punct de vedere energetic. Oficialul a declarat că își asumă acest obiectiv pe termen mediu, marți, într-o ședință cu reprezentanți ai instituțiilor din sector, ai Consiliul Concurenței și ai ANPC, precum și cu miniștrii Energiei și Muncii, Virgil Popescu și Raluca Turcan.

Întrevederea de la Palatul Victoria a vizat situația de pe piața energiei, context în care premierul a precizat că nu va plafona prețurile și că soluția trebuie găsită de toți actorii implicați.

România are resursele necesare pentru a deveni independentă energetic, spune Florin Cîțu

„Am anunțat la ultima noastră întâlnire că ne vom revedea. Știu foarte bine că există o îngrijorare în spațiul public, care se accentuează, în ceea ce privește prețurile la energie, în special, pentru că vine sezonul de iarnă, plata facturilor și atunci trebuie să venim cu soluții. Bineînțeles că soluția asupra prețurilor nu poate să vină de la premier, trebuie să găsim soluția împreună. Vă spun din capul locului că nu voi veni pentru a plafona prețurile, asta ca să fie foarte clar. La ultima noastră întâlnire am înțeles problema majoră cu care ne confruntăm acum, o creștere a prețurilor peste tot în Uniunea Europeană”, a declarat primul-ministru, marți, la Palatul Victoria.

Florin Cîțu spune că problema este că România nu produce necesarul de energie, astfel că trebuie să importe și depinde de prețul energiei din Uniunea Europeană.

„Am înțeles problema noastră, aceea că trebuie să și importăm energie, și nu producem exact cât avem nevoie. Să știți că de la discuția noastră m-am tot gândit și eu sunt gata să îmi asum acest obiectiv, împreună cu dumneavoastră, dar îmi asum acest obiectiv că este clar că avem nevoie de o independență energetică a României. Asta am înțeles eu din ceea ce s-a întâmplat în această perioadă, o creștere a consumului, a trebuit să creștem importul și suntem dependenți de prețul energiei din Uniunea Europeană. Am văzut că în Spania, de exemplu, s-au triplat prețurile, dar noi avem resursele pentru a avea independența energetică a României, pentru a face această independență energetică, și atunci trebuie să creștem capacitatea de producție, avem câteva programe la care lucrăm deja, dar este important pentru această guvernare – și îmi asum acest obiectiv – de a atinge independența energetică a României”, a declarat primul-ministru, care a transmis un mesaj și către companiile de stat.

Urmăriți B1TV.ro și pe