Germania depăşeşte pragul de 100.000 de morţi din cauza covid-19 de la începutul epidemiei

Germania depăşeşte pragul de 100.000 de morţi din cauza covid-19 de la începutul epidemiei
Foto: Pixabay

Germania a anunțat un record de decese și infecții cu coronavirus, deoarece numărul total de decese a depășit 100.000. Cel mai sever val de până acum s-a spart exact când un nou guvern se pregătește să preia frâiele puterii la Berlin.

Germania înregistrează un record de decese

Cea mai mare economie a Europei a înregistrat 351 de decese în ultimele 24 de ore, ducând numărul total de morți de la începutul pandemiei la 100.119, potrivit cifrelor Institutului Robert Koch (RKI).

Rata de incidență săptămânală a atins, de asemenea, un maxim istoric de 419,7 infecții noi la 100.000 de persoane, a anunțat RKI.

Germania a suportat episoadele anterioare ale pandemiei mai bine decât multe alte țări europene, dar a cunoscut o agravare recentă, cu paturile de terapie intensivă ocupate.

Creșterea crizei de sănătate reprezintă o provocare imediată pentru noul guvern de coaliție care urmează să preia cabinetul Angelei Merkel luna viitoare.

Creșterea cazurilor în Germania vine în momentul în care Europa reapare ca epicentru al pandemiei, continentul luptându-se cu adoptarea lentă a vaccinurilor în unele țări.

Săptămâna trecută, în Europa au fost înregistrate peste 2,5 milioane de cazuri și aproape 30.000 de decese legate de COVID, devenind de departe regiunea cea mai grav afectată în prezent de virus, potrivit unui bilanț al agenției de presă AFP.

Noi restricții în Germania

Într-un semn al severității valului care a lovit Germania, sectorul său de sănătate a trebuit să solicite ajutor spitalelor din alte părți ale Uniunii Europene.

Germania a anunțat săptămâna trecută restricții mai dure, inclusiv obligarea oamenilor să demonstreze că sunt vaccinați, s-au recuperat de COVID-19 sau au fost recent testați negativ pentru virus înainte de a putea călători cu transportul public sau de a intra la locul de muncă.

Câteva dintre zonele cele mai afectate au mers mai departe, anulând evenimente mari, cum ar fi piețele de Crăciun și interzicerea persoanelor nevaccinate de la baruri, săli de sport și facilități de agrement.