Gheorghe Falcă: Coaliția PNL-USR-UDMR este cea firească, dar există și varianta negocierii cu PSD pentru un guvern minoritar până în primăvară. Blocajul este în lipsa de comunicare a liderilor de partide (VIDEO)

Gheorghe Falcă: Coaliția PNL-USR-UDMR este cea firească, dar există și varianta negocierii cu PSD pentru un guvern minoritar până în primăvară. Blocajul este în lipsa de comunicare a liderilor de partide (VIDEO)
Foto: Facebook @ Gheorghe Falca

Eurodeputatul PNL Gheorghe Falcă a explicat, marți, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat, că liberalii au două variante pentru depășirea crizei politice – fie negociază deschis cu PSD pentru susținerea unui guvern minoritar până în primăvară, fie negociază cu USR pentru un cabinet majoritar, „dar cu respectarea unor reguli”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Gheorghe Falcă, pe B1 TV: Coaliția PNL-USR-UDMR este cea firească

„Eu cred că PNL are două variante. O variantă de a negocia corect, pe față, cu PSD pentru o susținere a unui guvern minoritar până în primăvară. A doua variantă, de a negocia cu USR un guvern cu susținere majoritară, dar cu respectarea unor reguli. Cred că blocajul este în lipsa de comunicare a liderilor de partide. Liderii de partide, prin competițiile pe care le-au avut sau prin modul în care au lucrat între ei, fac ca în acest moment clasa politică să fie blocată pentru că România este o țară unde partidele sunt foarte centralizate”, a declarat Gheorghe Falcă.

Potrivit eurodeputatului liberal, fiecare lider de partid „are o problemă cu celălalt”.

„Între lideri, de fapt, dacă vă uitați, fiecare are o problemă cu celălalt. Cred că în săptămâna aceasta, orice ar fi, mandatul premierului desemnat are 10 zile, liderii trebuie să rezolve această problemă, mai ales că nu este o problemă de a guverna pe un termen foarte lung, ci este o urgență de a guverna pe cinci-șase luni de zile pentru că ai de gestionat crizele, iar Uniunea Europeană ți-a dat sprijin pentru a gestiona aceste crize, ai de început Programul național de redresare și reziliență, care de fapt este programul de reforme al României cu susținere financiară, deci ai aceste obligații și ai aceste oportunități”, a adăugat Gheorghe Falcă.

Declarațiile liberalului vin în contextul în care premierul desemnat Nicolae Ciucă le-a propus partidelor parlamentare un armistițiu.