Gheorghe Falcă: Se estimează că valul 5 se va finaliza în primăvară. Până în primăvară trebuie să fie vaccinată cu a treia doză circa 75% din populație / Certificatul verde ar putea fi adoptat săptămâna viitoare (VIDEO)

Gheorghe Falcă: Se estimează că valul 5 se va finaliza în primăvară. Până în primăvară trebuie să fie vaccinată cu a treia doză circa 75% din populație / Certificatul verde ar putea fi adoptat săptămâna viitoare (VIDEO)
Foto: Gheorghe Falcă / Facebook

Se estimează că al cincilea val pandemic, care a început deja în unele țări, se va finaliza în primăvara anului 2022, a declarat eurodeputatul PNL Gheorghe Falcă, miercuri seară, pe B1 TV, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Gheorghe Falcă, pe B1 TV, despre valul 5 și adoptarea proiectului privind certificatul verde

„Noi astăzi am avut o dezbatere despre vaccin, despre ceea ce înseamnă dimensiunea de sprijin al țărilor din afara Uniunii Europene, pentru că avem obligația ca împreună să ne salvăm și împreună să mergem pe o direcție pozitivă într-un termen foarte scurt. Câteva țări au intrat în valul 5 și se estimează că valul 5 se va finaliza în primăvară. Până în primăvară trebuie să ajungem la doza a treia tot 75% – 80% din populație ca să putem să spunem că am depășit ritmul de dezvoltare a virusului”, a explicat europarlamentarul.

În România, până miercuri seară, au primit a treia doză de vaccin anti-COVID-19 peste 1,4 milioane de persoane.

„M-a bucurat schimbarea de discurs a domnului Rafila, abia aștept acum să îl văd în poziția de ministru al Sănătății, unde nu mai poți să te ascunzi după cuvinte, unde trebuie să ai responsabilitate și față de țară, dar și față de partenerii noștri din Uniunea Europeană”, a adăugat Gheorghe Falcă.

Anterior, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat, deputatul Florin Roman spunea că decizia politică la nivelul coaliției pe proiectul privind obligativitatea certificatului verde la locul de muncă este cea anunțată de premier, și anume că acesta trebuie adoptat cât mai repede.

„O să vedeți că în Camera Deputaților, după mine și după ceea ce înseamnă responsabilitatea guvernamentală a ministrului Sănătății, lucrurile o să se schimbe radical și de aceea și așteptăm ca săptămâna viitoare, în Parlament, să treacă certificatul verde digital și să începem să ne apărăm pentru că este regretabil că oamenii nu au destule informații. Vreau să știți că am luat cuvântul în Parlament și am cerut ca toate firmele farmaceutice de vaccinare să vină să facă o campanie în toate țările, să răspundă la întrebări”, a spus și Gheorghe Falcă.