Florin Roman, despre proiectul privind certificatul verde: Decizia politică la nivelul coaliției este cea anunțată de premier. Trebuie să ajungă la vot cât mai repede în Parlament (VIDEO)

Florin Roman, despre proiectul privind certificatul verde: Decizia politică la nivelul coaliției este cea anunțată de premier. Trebuie să ajungă la vot cât mai repede în Parlament (VIDEO)
Foto: Florin Roman / Facebook

Florin Roman, vicepreședinte PNL, susține că decizia politică la nivelul coaliției pe proiectul privind obligativitatea certificatului verde la locul de muncă este cea anunțată de premierul desemnat, Nicolae Ciucă, care lansase un apel către parlamentari pentru adoptarea inițiativei.

„La noi, din păcate, există o latură minoritară a antivacciniștilor și o latură majoritară a celor care susțin vaccinarea”, a spus liberalul, miercuri seară, pe B1 TV, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Florin Roman (PNL), pe B1 TV, despre proiectul privind obligativitatea certificatului verde la locul de muncă

Întrebat cum vede diferența de opinie dintre premierul desemnat și ministrul propus al Sănătății, care spunea că proiectul trebuie adoptat „în momentul oportun”, Florin Roman a explicat: „Nu, nu există nicio diferență majoră, există o singură chestiune legată de acea discriminare pe plata pentru perioada de 60 de zile sau 90 de zile între sectorul public sau sectorul privat. Practic, din acest punct de vedere, toate celelalte obstacole au fost depășite. Poziția premierului este foarte clară, acest certificat trebuie să ajungă la vot cât mai repede în Parlament. Am avut o problemă legată de data de 12, care era data de raport la cele șase comisii. Practic, după ce proiectul de lege a ajuns la Camera Deputaților, au apărut foarte, foarte multe amendamente și a fost necesar în dezbaterea parlamentară să se ajungă la o soluție comună, pentru că în alte țări adoptarea unei astfel de legi a primit majoritatea voturilor celor care îi reprezintă în Parlament. La noi, din păcate, există o latură minoritară a antivacciniștilor și o latură majoritară a celor care susțin vaccinarea”.

„Decizia politică la nivelul coaliției este cea anunțată de premier, și noi ne dorim să facem asta, însă, repet, după ce legea a venit de la Senat, cu respingere (…), la Camera Deputaților au fost depuse foarte multe amendamente. Din șirul de amendamente care au fost acolo, înțeleg că a mai rămas o singură discuție referitoare la perioada de 30 sau de 60 de zile, atât”, a adăugat Florin Roman.

Nicolae Ciucă: Certificatul verde reprezintă o prioritate

La depunerea programului de guvernare, viitorul premier al guvernului de coaliție îi îndemnase pe parlamentari să finalizeze procesul de adoptare a proiectului privind obligativitatea certificatului verde la locul de muncă.

„Certificatul verde reprezintă o prioritate. Suntem o țară care, din păcate, am avut o experiență tragică a valului 4. Observăm că în celelalte țări din Europa se manifestă cel de-al cincilea val, așa cum se numește el. Ca atare, fac apel la toți parlamentarii să înțeleagă și să finalizeze procesul de adoptare a legii pentru certificatul verde”, spunea premierul desemnat.