Guvernul Ciucă se reunește vineri în ședință, la Palatul Victoria. Rectificarea bugetară, pe ordinea de zi

Guvernul Ciucă se reunește vineri în ședință, la Palatul Victoria. Rectificarea bugetară, pe ordinea de zi
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Guvernul Ciucă se reunește vineri în ședință, la Palatul Victoria, iar pe ordinea de zi se află rectificarea bugetară. Premierul a declarat joi că se vor analiza elementele privind rectificarea bugetară și deficitul înregistrat la finalul anului.

Totodată el a ținut să ofere asigurări cu privire la faptul că există resurse pentru plata pensiilor, salariilor și alocațiilor.

Guvernul Ciucă discută despre rectificarea bugetară în ședința de vineri

Executivul are pe ordinea de zi a ședinței de vineri rectificarea bugetară. Premierul Ciucă a dat asigurări că există resurse atât pentru plata pensiilor și alocațiilor din luna decembrie, cât și pentru toate nevoile pe care le va avea Ministerul Sănătății.

În acest moment, elementele privind rectificarea bugetară şi deficitul bugetar la finele anului 2021 urmează a fi dezbătute în ședința de Guvern de mâine şi, după ce vom avea aceste elemente tehnice, putem să comunicăm ce s-a întâmplat şi unde ne găsim cu ceea ce înseamnă asigurarea resurselor financiare.

Ceea ce vă pot spune, în schimb, este că nimeni nu trebuie să aibă vreo temere legată de faptul că nu sunt resurse financiare pentru plata pensiilor şi a salariilor”, a anunțat Nicolae Ciucă, după ce a fost învestit ca premier al României.

Ministerul Educației, Ministerul Muncii și Ministerul Sănătății ar urma să primească cei mai mulți bani

La cea de-a doua rectificare bugetară, Ministerul Muncii, Ministerul Educației și Ministerul Sănătății vor primi cei mai mulți bani.

Totodată, pentru aceasta se vor opera scăderi semnificative la Ministerul Agriculturii, Ministerul Transporturilor, Ministerul Energiei și Ministerul Economiei.

Mai mult decât atât, deficitul bugetului general consolidat, în sumă absolută, calculat potrivit metodologiei naţionale (cash) creşte la 84,905 miliarde de lei, acesta menţinându-se la 7,13% din PIB.