Ilie Bolojan a anunțat câți bani va economisi CJ Bihor după concedierea a jumătate dintre angajați. Banii se vor duce în investiții

Ilie Bolojan a anunțat câți bani va economisi CJ Bihor după concedierea a jumătate dintre angajați. Banii se vor duce în investiții
foto: Ilie Bolojan / Facebook

Ilie Bolojan, noul președinte liberal al Consiliului Județean Bihor, a declarat, vineri, că vor face o economie anuală de aproximativ 1,2 milioane de euro, după ce din cei 174 de angajați ai Consiliului vor mai rămâne 88. Anterior, Bolojan afirmase că va trece la concedieri pentru că „în aproape toate compartimentele schema de personal era supraîncărcată” și există „structuri întregi fără obiect de activitate”.

Ilie Bolojan: „Din 174 angajați efectivi vor rămâne 88 de colegi posturi fizic ocupate”

Noul șef al CJ Bihor a susținut că din 174 de angajați vor mai rămâne 88 și nici nu se vor mai aduce oameni noi. El a precizat că astfel se vor face economii de circa 1,2 milioane de euro pe an.

„Din 174 angajați efectivi vor rămâne 88 de colegi posturi fizic ocupate, încă nouă posturi suspendate pe care nu le desființăm pentru că intrăm în contradicții de legalitate. Față de cheltuielile de personal de 265.000 de euro lunar, probabil vom reduce cu cel puțin 100.000 euro pe lună. Aproximativ 1,2 milioane de euro anual economie la salarii doar din aparatul propriu. Nu vor fi angajați alți oameni în Consiliul Județean”, a declarat Ilie Bolojan, pentru Digi24.

Banii vor fi redirecționați spre finanțarea unor investiții din județ, pentru susținerea autorităților locale, a primăriilor pentru cofinanțarea proiectelor europene.

Bolojan, până de curând primar în Oradea, a mai precizat că a luat o astfel de măsură și acum 12 ani, când Primăria Oradea a trecut printr-o reducere de personal „dureroasă”. 30% dintre angajați au rămas atunci fără posturi, iar economia anuală s-a ridicat la 4,5 milioane de euro în salariile de azi.

Ilie Bolojan: În CJ Bihor sunt structuri întregi fără obiect de activitate

Anterior, noul preșeidnte al Consiliului Județean Bihor declarase că va trece la concedieri deoarece „în aproape toate compartimentele schema de personal era supraîncărcată” și există „structuri întregi fără obiect de activitate”.

„La Consiliul Judeţean trebuie să facem din mers două lucruri: pe de o parte o schimbare de curs, o nouă orientare care să însemne reorganizarea activităţii instituţiei, aşa încât să economisim banii bihorenilor, stoparea rispiei şi orientarea CJ spre bihoreni, în paralel cu încercarea de a face tot ce ţine de noi pentru dezvoltarea economică a judeţului şi creşterea nivelului de trai al bihorenilor”, a mai declarat Bolojan, potrivit ebihoreanul.ro.

Romeo Dunca, noul șef al CJ Caraş-Severin, vrea să dea afară 500 de angajați

După Ilie Bolojan, și liberalul Romeo Dunca, noul preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, a anunțat că vrea să dea afară peste 500 de angajați. El a susținut că astfel va face economii 600.000 de euro pe lună la bugetul judeţean.

„Noua organigramă la care se lucrează de zor va aerisi instituția și va da șanse doar celor competenți și dornici de lucru să se afirme în folosul cetățeanului căruia în sfârșit i-a venit rândul să fie respectat. Descoperim lucruri interesante și abia așteptăm să verificăm veridicitatea lor. De exemplu, se aude că muzicanții angajați la CJ au avut fond de salarii, într-un singur an, 1.300.000 lei. E greu de crezut, dar vom vedea”, a explicat Dunca, potrivit expressdebanat.ro.

Ultima oră
20:22 - Nicușor Dan, replică pentru Florin Cîțu: Coordonarea întregii activități pe coronavirus revine CNSU, doctorului Raed Arafat. Noi am făcut tot ce a ținut de noi, am avut și inițiative
20:14 - Premierul Republicii Moldova: „Reforma justiției, o prioritate absolută pentru țara noastră”
19:55 - Ursula von der Leyen a refuzat să dea mâna cu Cristian Ghinea: „Îmi pare rău!” (VIDEO)
19:54 - CNCAV: Aproape 18.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore
19:24 - Scandalul momentului în online-ul românesc. Autorul postării controversate spune că a glumit: „Femeile disponibile pentru sex să poarte un cerculeț la rever. Două cerculețe pentru sex în grup”
19:08 - Explozie a cazurilor de COVID în București. Vlad Voiculescu, după ce avertizase că lipsesc 4.000 de teste pozitive din ultimele zile: „Minunea de după congresul PNL! – 653 cazuri duminică, 2.559 luni”
19:03 - Ursula von der Leyen, despre explozia prețului la gaze: „Ceea ce vedem este un fenomen global, nu doar unul existent în Europa”
18:51 - Iohannis, nemulțumit de cifrele campaniei de vaccinare. Mesaj tăios în prezența Ursulei von der Leyen: „Dacă ne-am fi vaccinat, nu am mai fi avut restricții”
18:44 - Ursula von der Leyen anunță că România a primit undă verde din partea Comisiei privind PNRR: „Nu e finalul călătoriei. Trebuie să implementăm aceste proiecte”
18:28 - Florin Cîțu, despre PNRR: Sunt incluse 107 investiții și 64 de reforme. Până la sfârșitul anului vom primi prefinanțarea de 3,8 miliarde de euro (VIDEO)