Ion Cristoiu: Suspendarea lui Traian Băsescu, Ordonanța 13, Criza politică din iunie 2017 – sub conducerea PSD, când ți-e lumea mai dragă, România o ia razna

Ion Cristoiu: Suspendarea lui Traian Băsescu, Ordonanța 13, Criza politică din iunie 2017 – sub conducerea PSD, când ți-e lumea mai dragă, România o ia razna

Ion Cristoiu scrie în “Gândul de duminică”, de pe blogul personal, despre situația politică din țară din ultimele luni.

Acesta pleacă în articolul său de la ideea celor mai importante evenimente politice care au zduduit țara: suspendarea lui Traian Băsescu, Ordonanța 13 și criza politică din iunie 2017.

„Dezastrul în exterior care a fost lovitura de stat numită Suspendarea lui Traian Băsescu a constat în caracterul imprevizibil al Acţiunii.

Pe 7 mai 2012, e investit Guvernul Victor Ponta. După ani de ședere în Opoziție, PSD ajunge la Guvernare. Și nu oricum, ci în cea mai puternică Alianță postdecembristă – USL.

Toată lumea se aștepta ca PSD, beneficiind de un capital electoral masiv, se va apuca de modernizat ţara, mai ales că venea la putere după o Guvernare ce-şi pierduse suflul, s-a apucat nitam-nisam de Suspendarea Preşedintelui”, a scris Cristoiu.

Cristoiu a adus în atenție și episodul OUG 13, dar și actuala criză politică.

„Ce face întîi şi-ntîi noul Guvern? Se apucă de autostrăzi? Se apucă de relansarea investiţiilor? Se apucă de reforma legislativă?

Nu. Se apucă, pe 15 ianuarie 2017, de o nebunie: Să dea o Ordonanţă de urgenţă care modifică radical Codul penal. Rezultatul acestei nebunii l-am văzut. Timp de aproape o lună România a fost blocată de tulburările de stradă provocate de nota de Lovitură banditească a Ordonanţei.

Miercuri, 14 iunie 2017, CExN retrage sprijinul politic propriului Guvern. Brusc, România e aruncată într-o Criză politică de o gravitate ieşită din comun.

În cazul Suspendării, ţările din UE, Comisia Europeană au fost stupefiate de imprevizibilitatea României. La fel s-a întîmplat şi în ianuarie 2017”, a scris Ion Cristoiu.

Urmăriți B1TV.ro și pe