Ionel Arsene s-a autosuspendat din funcţia de preşedinte al PSD Neamţ, după prăbușirea podului de la Luțca. Cine i-a luat locul

Ionel Arsene s-a autosuspendat din funcţia de preşedinte al PSD Neamţ, după prăbușirea podului de la Luțca. Cine i-a luat locul
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ionel Arsene, președintele Consliului Județean Neamț, s-a autosuspendat din funcţia de lider al PSD Neamț. Decizia vine după ce podul de la Luțca, aflat în administrarea Consiliului, s-a prăbușit la câteva luni după reabilitare. Asta deși Arsene spusese că podul va rezista zeci de ani de-acum încolo.

Ionel Arsene s-a autosuspendat de la șefia PSD Neamț

Arsene a confirmat, pentru Agerpres, că s-a autosuspendat din funcţia de preşedinte al PSD Neamț.

Acesta a precizat că liderul interimar al filialei e preşedintele executiv Daniel Harpa.

Marți, șeful lui Arsene pe linie de partid, Marcel Ciolacu, afirmase că suspendarea acestuia de la conducerea filialei ar detensiona situația.

Podul de la Luţca ce trebuia să reziste zeci de ani a ținut câteva luni

Acum o săptămână, podul de la Luţca, reabilitat cu peste 7 milioane lei prin PNDL, s-a prăbuşit în timp ce era traversat de un autocamion şi o autoutilitară. O persoană a fost rănită uşor.

Cu ocazia inaugurării podului, Arsene scrisese pe Facebook: „Dragi nemțeni, vă garantez că zeci de ani podul de la Luțca nu va mai reprezenta vreo problemă pentru participanții la trafic!”.

După ce podul s-a prăbușit, Arsene a scris că acesta nu avea recepția făcută. Practic, oamenii puteau circula pe pod chiar dacă nu se finalizaseră efectiv lucrările.

Traficul în zonă a fost deviat și s-a cerut intervenția Armatei pentru a face un pod de pontoane până la construcţia unuia nou.

DNA a deschis un dosar penal in rem, iar Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Neamţ are în lucru două dosare penale, unul pentru vătămare corporală din culpă, iar altul pentru abuz în serviciu.

Urmăriți B1TV.ro și pe