Iulian Paraschiv (Agenția Națională pentru Romi), despre noul ajutor pentru pensionari: Guvernul ar fi dorit să dea mai mult, dar ne raportăm la resursele pe care le avem. Crizele actuale impun măsuri de moment (VIDEO)

Iulian Paraschiv (Agenția Națională pentru Romi), despre noul ajutor pentru pensionari: Guvernul ar fi dorit să dea mai mult, dar ne raportăm la resursele pe care le avem. Crizele actuale impun măsuri de moment (VIDEO)
Foto: Iulian Paraschiv / Facebook

Iulian Paraschiv, președintele Agenției Naționale pentru Romi, a vorbit miercuri, pentru B1 TV, despre măsurile sociale luate de Guvern în contextul crizelor multiple cu care ne confruntăm.

Paraschiv a apreciat noul sprijin anunțat pentru pensionari, punctând că guvernanții ar fi acordat un ajutor mai consistent dacă bugetul ar fi permis.

Totodată, acesta a vorbit despre situația dificilă în care ne găsim, precizând că e nevoie de măsuri rapide care să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV.

Liderul Agenției Naționale pentru Romi, despre aparatul bugetar

Paraschiv a comentat întâi informațiile despre angajările la stat din ultima perioadă și criticile că aparatul bugetar ar fi prea mare: „E drept că la nivelul simțului comun ne gândim la un aparat guvernamental, așa cum toată lumea spune, supraîncărcat cu oameni din administrația publică centrală și locală, poate mult prea mulți pentru ceea ce livrează către populație, dar eu aș merge dincolo de această retorică, ce pe alocuri poate fi argumentată. Dacă e să privim în media europeană, România se încadrează în media europeană, pornind de la populație. Vom vedea datele de la recensământ…”.

Iulian Paraschiv, despre măsurile sociale luate de Guvern

Dincolo de acest fapt, Paraschiv a ținut să pună accent pe măsurile luate recent în sprijinul categoriilor vulnerabile.

„Sunt sigur că o multitudine de cetățeni, pensionari sau oameni aflați în dificultate… E drept că sprijinul nu e foarte conistent. Vorbesc de pensionari, de exemplu, care vor primi 700 de lei cei care au pensii sub 2.000 de lei. E drept că Guvernul ar fi dorit să dea mai mult, dar ne raportăm la resurse pe care le avem.

Sunt sigur că dintre cei care au pensiile sub 2.000 de lei, care abia reușesc să-și plătească facturile, care abia își duc traiul zilnic, e un ajutor binevenit”, a spus acesta.

Cât despre criticile că pragul pentru ajutor a fost stabilit la 2.000 de lei, Paraschiv a susținut: „Dacă pragul era la 2.500 de lei sau 3.000, nu ar mai fi fost echitabil pentru cei care depășeau pragul. Toate aceste măsuri sunt luate într-o situațe în care inflația a făcut ca prețurile să crească exorbitant”

„Faptul că acest Guvern e catalogat ca fiind slab… Haideți să ne gândim în trecut, de 30 și ceva de ani. România e acum cu un război în vecinătate, la graniță, după o perioadă pandemică. Deci vremurile pe care le trăim, crizele prin care trecem sunt unele care impun măsuri de moment, care trebuie să aibă în vedere cele mai vulnerabile grupuri”, a mai declarat președintele Agenției Naționale pentru Romi.

Urmăriți B1TV.ro și pe