Klaus Iohannis: Am convenit cu Andrzej Duda ca România și Polonia, state cu poziții geostrategice foarte relevante pe Flancul Estic al NATO, să își intensifice cooperarea deosebit de substanțială pe linia de securitate (FOTO, VIDEO)

Foto: Facebook @ Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că el și omologul său polonez, Andrzej Duda, care marți a efectuat o vizită la București, au convenit ca România și Polonia să își intensifice cooperarea deosebit de substanțială pe linia de securitate.

Klaus Iohannis, după discuția cu Andrzej Duda: „România și Polonia sunt state cu poziții geostrategice foarte relevante pe Flancul Estic al NATO”

„România și Polonia sunt state cu poziții geostrategice foarte relevante pe Flancul Estic al NATO. Împreună reprezentăm o forță care contează în regiune și în Alianța Nord-Atlantică. Suntem inițiatorii unor formate regionale importante, precum București 9, format esențial pentru coordonarea transatlantică și pentru coagularea poziției aliate pe temele majore legate de securitatea euroatlantică. Am covenit cu președintele Duda ca România și Polonia să își intensifice cooperarea deosebit de substanțială pe linia de securitate”, a spus șeful statului român, care a anunțat totodată și organizarea unui Summit B9 la București.

România va continua să contribuie la Grupul de Luptă NATO și la celelalte structuri aliate de pe teritoriul polonez, a precizat președintele Klaus Iohannis.

„I-am mulțumit președintelui Duda pentru contribuția Poloniei la structurile NATO de pe teritoriul României, inclusiv cu militari polonezi pe teren prezenți încă din 2017, și l-am asigurat că România va continua contribuția sa la Grupul de Luptă NATO și la celelalte structuri aliate aflate pe teritoriul polonez”, a mai spus Președintele României.

Urmăriți B1TV.ro și pe