Klaus Iohannis, despre revenirea la starea de urgență: „Trebuie să rămâna ultima soluție, atunci când nimic altceva nu mai funcționează” (VIDEO)

Klaus Iohannis, despre revenirea la starea de urgență: „Trebuie să rămâna ultima soluție, atunci când nimic altceva nu mai funcționează” (VIDEO)

În timpul conferinței de presă de miercuri, 23 septembrie, președintele Klaus Iohannis a fost întrebat, în contextul numărului tot mai mare de cazuri de COVID-19 în sezonul rece, dacă există un prag de infectări, de la care s-ar putea impune revenirea la starea de urgență.

„Este foarte puțin probabil să mai reveni la starea de urgență, fiinndcă disfuncționalitățile au fost totuși în economie, în marile sisteme majore.

Disfuncționalitățile care au apărut datorită specificului stării de urgență. Însă, între timp, am învățat multe despre această pandemie, știm cum să o gestionăm, știm cum să aplicăm resitrcții și normel locale, județene și am toată speranța că vom reuși să stăpânim răspândirea acestei pandemii, cu măsurile care au fost deja exersate până acum cu succes, fără să reintrăm în starea de urgență.Starea de urgență trebuie să rămâna ultima soluție, atunci când nimic altceva nu mai funcționează și sper să nu ajungem acolo”,a declarat președintele Klaus Iohannis.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său
20:19 - Accident cumplit în județul Prahova. Patru persoane, printre care și un bebeluș, au fost transportate la spital (VIDEO)
20:01 - Mamă, tată și fiu, răpuși de COVID-19 în aceeași zi. Cei trei erau nevaccinați și ajunseseră la spital în stare foarte gravă / Managerul SJU Giurgiu: Marea majoritate a cazurilor vin în ultimul moment (VIDEO)
19:37 - Probleme pentru Selly! Mesajul transmis de vlogger în toiul nopții: „Ne asigurăm că pe viitor nu mai încearcă nimeni să mă rănească sau să mă omoare…”
19:17 - 59.319 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care aproape 31.900 cu prima doză
18:56 - Ratingul României, reconfirmat de agențiile Standard & Poor`s și Moody`s. Perspectiva, stabilă