Klaus Iohannis, întrebat dacă Florin Cîțu mai poate fi premier: „Orice persoană susținută de o majoritate parlamentară poate să devină premier, evident, așa scrie în Constituție. Nu există nicio piedică” / Ce a spus de varianta Ludovic Orban (VIDEO)

Klaus Iohannis, întrebat dacă Florin Cîțu mai poate fi premier: „Orice persoană susținută de o majoritate parlamentară poate să devină premier, evident, așa scrie în Constituție. Nu există nicio piedică” / Ce a spus de varianta Ludovic Orban (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis a declarat că, potrivit Constituției, orice persoană susținută de o majoritate parlamentară poate să devină premier, astfel că „nu există nicio piedică” între Florin Cîțu și această funcție. Șeful statului a vorbit și despre scrisoarea publică prin care zeci de parlamentari PNL și-au exprimat susținerea pentru varianta Ludovic Orban, spunând că, din informațiile sale, politica partidelor se face în forurile partidelor, nu în presă”.

Klaus Iohannis, întrebat despre șansele lui Florin Cîțu de a mai fi premier în contextul zvonurilor că ar urma să îl desemneze tot pe el

Întrebat dacă Florin Cîțu mai poate fi premier după votul de ieri, când Guvernul condus de actualul președinte al PNL a fost demis prin moțiune de cenzură, șeful statului a răspuns: „Orice persoană susținută de o majoritate parlamentară poate să devină premier, evident, așa scrie în Constituție. Nu există nicio piedică”.

Întrebat dacă ia în calcul și varianta Ludovic Orban – premier, având în vedere că zeci de parlamentari liberali au semnat o scrisoare publică prin care cer desemnarea sa, președintele Klaus Iohannis a răspuns: „Din informațiile mele, politica partidelor se face în forurile partidelor, nu în presă”.

În acest context, Președintele României a anunțat că Guvernul interimar condus de Florin Cîțu va rămâne în funcție „până când se găsește o nouă soluție”.

Trebuie să existe un Guvern, or dacă partidele nu se înțeleg, vă explic ce se întâmplă, dacă partidele nu se înțeleg, atunci acest Guvern interimar va rămâne în funcție până când se găsește o nouă soluție. Nu există niciun înlocuitor, țara nu poate să rămână total neguvernată și cred că până la urmă toată lumea va înțelege că este mai bine să avem un Guvern cu puteri depline decât un Guvern interimar”

Ultima oră
20:07 - Legendarul Frank Williams, fondatorul echipei de Formula 1 Williams Racing, a murit la 79 de ani
20:00 - Referendum rezolvă disputa: elvețienii acceptă certificatul pandemic
19:39 - Nicolae Ciucă: Hanuca ne amintește că speranța și credința ne fac mai puternici. Apreciez și susțin valorile spirituale ale poporului evreu, solidaritatea, întâlnirea dintre religii și culturi, dialogul și respectul (VIDEO)
19:20 - Klaus Iohannis: Comunitatea evreiască din România, un contributor important la binele comun. Reiterez angajamentul Statului nostru în ceea ce privește prevenirea și combaterea antisemitismului
19:10 - Adrian Chesnoiu: Inclusiv pe pestă porcină africană vom veni cu un set de măsuri care măcar în al 12-lea ceas să dea încredere industriei de creștere a porcului din România că încă mai putem produce (VIDEO)
18:47 - Adrian Chesnoiu: Povestea cu „Doi și-un sfert”, o aberație. N-am lucrat nici o secundă acolo, aveam 16 ani când s-a desființat. Am lucrat la DGIPI în cadrul MAI (VIDEO)
18:30 - Adrian Chesnoiu: Politica Agricolă Comună vine cu restricții și condiționalități care vor crea și mai multe decalaje. E datoria noastră să convingem Bruxelles-ul, la prima posibilitate de renegociere a PNRR, să le aibă în vedere (VIDEO)
18:13 - Adrian Chesnoiu, pe B1 TV: Agricultura nu există în PNRR / Poate acum a fost primul guvern de coaliție când Agricultura a fost pusă în primele 5 domenii ca importanță de PSD / N-o mă auziți vorbind de greaua moștenire (VIDEO)
17:58 - Suporterii pot asista la întreaga partidă dintre Universitatea Craiova și FCSB, chiar dacă se termină după ora 21: „Să păstreze obligatoriu biletul la meci până în momentul în care ajung acasă”
17:41 - Raed Arafat: În final, tulpina Omicron va ajunge peste tot. Nimeni nu va putea să o oprească. Singurul lucru care se face acum este întârzierea răspândirii (VIDEO)