Iohannis, prima reacție după circul făcut de Dragnea în Parlament: Asta se întâmplă dacă un INFRACTOR ajunge în fruntea statului. Șeful PSD e disperat (VIDEO)

Iohannis, prima reacție după circul făcut de Dragnea în Parlament: Asta se întâmplă dacă un INFRACTOR ajunge în fruntea statului. Șeful PSD e disperat (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE: Klaus Iohannis a mai declarat că fenomenul fake news a capătat o atât de mare amploare deoarece infractorul Liviu Dragnea s-a cocoțat în fruntea unui partid și în fruntea statului.

”Asta se intampla daca un infractor ajunge in varful statului, iar acest infractor, Liviu Dragnea, care s-a cocotat in varful partidului si al statului, progreseaza, din pacate nu in domeniul calitatii, al statului de drept, ci in domeniul fake news. Ce a prezentat ieri este ceea ce astazi se numeste fake news, minciuni pesediste spuse de-a lungul celor cinci campanii la care am participat. Nu pot sa nu mentionez valizele si constat cu tristete ca si in acest domeniu politica romaneasca s-a schimbat. Am avut Caragiale mai demult cu ”O scrisoare pierdută”, apoi acea faza ciudata cu biletelul roz pierdut si regasit. Am ajuns la faza cu valize. Asa se intampla când un infractor ajunge in varful staului”, a explicat șeful statului.

Despre Dragnea, Iohannis a declarat: ”Omul e disperat. Se arată tot mai mult că are probleme majore, și nu doar cele din fața judecătorilor, și caută să aducă vorba de alte lucruri și face manevre de manipulare”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Luni am asistat la o paradă de fake news, a declarat președintele Klaus Iohannis, aluzie la circul făcut de Liviu Dragnea în Parlament.

Pentru a ironiza articolele RISE Project despre Tel Drum, șeful PSDa venit luni în Parlament cu două valize: una cu ”gogoșile RISE Project”, alta cu pagini despre Forumul Democrat al Germanilor din Româniași Klaus Iohannis. În aceste dosare erau printate articole de presă și glume de pe internet despreFDGR și șeful statului(Detalii AICI)

”Ne confruntăm din ce în ce mai des și cu amenințări specifice contextului actual care pun în pericol democrația și statul de drept. Fenomenul fake news, și ieri am avut o paradă, și populismul sunt potențiale pericole la adresa democrației. (…) Auzim în ultima perioada ca UE ar fi vinovată pentu diferitele probleme din România. De fapt este modul unor politicieni de a-și ascunde propriul eșec. Singura formă de imunizare împotriva populismului și a demagogiei este educarea tinerilor”, a spus Klaus Iohannis.

Iohannis a făcut aceste declarații în cadrul conferinței ”Educația rescrie povestea”. Vorbind despre educație, Iohannis a lansat un atac voalat la adresa clasei politice, susținând că nu s-au făcut prea mari progrese în acest domeniu: ”În multe privințe, lupta pentru educarea tuturor copiilor a fost unul dintre motoarele unirii. Astăzi, la 100 de ani de acel moment fondator, continuăm să țintim spre același obiectiv. Această situație nu mai poate continua, iar educația trebuie adaptată contextului actual”.