Klaus Iohannis, prima reacție după decizia OCDE de a deschide negocierile de aderare cu România

Klaus Iohannis, prima reacție după decizia OCDE de a deschide negocierile de aderare cu România
Foto: Facebook @ Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a salutat decizia Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) de a deschide negocierile de aderare cu România. Autoritățile române, spune șeful statului, rămân angajate în atingerea obiectivului de aderare, cu energie și determinare.

Klaus Iohannis: Rămânem angajați să urmărim obiectivul de aderare la OCDE, cu energie și determinare

„Salut cu căldură decizia de astăzi a OCDE de a deschide negocierile de aderare cu România. Mulțumesc secretarului general Mathias Cormann și statelor membre pentru susținerea candidaturii României. Rămânem angajați să urmărim obiectivul de aderare la OCDE, cu energie și determinare”, a scris Președintele României, marți, pe Twitter.

Consiliul a decis marți să deschidă negocierile de aderare cu șase țări care candidează pentru statutul de membru, printre care și România. Celelalte state invitate să înceapă tratativele sunt Croația, Bulgaria, Argentina, Brazilia și Peru.

Bogdan Aurescu: Este un mare succes al eforturilor noastre diplomatice

La capătul reuniunii pe care a avut-o marți Consiliul OCDE, ministrul Afacerilor Externe a catalogat invitația de începere a negocierilor drept o veste excelentă și un mare succes al eforturilor diplomatice.

„Vești grozave de la reuniunea Consiliului OCDE de astăzi: România a fost invitată să înceapă negocierile de aderare! Un mare succes al eforturilor noastre diplomatice. Suntem recunoscători secretarului general Mathias Cormann și echipei sale. România este angajată să muncească din greu pentru a atinge obiectivul de a deveni un membru cu drepturi depline”, a scris Bogdan Aurescu, pe Twitter.

Urmăriți B1TV.ro și pe