Klaus Iohannis, primit de Abdel Fattah El-Sisi, în cadrul vizitei de stat în Egipt (VIDEO)

Klaus Iohannis, primit de Abdel Fattah El-Sisi, în cadrul vizitei de stat în Egipt (VIDEO)

P​reședintele Klaus Iohannis a ajuns miercuri în Egipt, în cadrul vizitei de stat. Acesta s-a întâlnit cu omologul său, Abdel Fattah El-Sisi. După ceremoniile desfășurate la palatul prezidențial din Cairo, cei doi șefi de stat s-au retras pentru discuții bilaterale.

Care sunt principalele subiecte de pe agenda vizitei de stat

Potrivit Cotroceniului, ”vizita se desfășoară în cadrul dialogului bilateral foarte bun din ultimii ani, precum și în contextul aniversării în 2021 a 115 ani de relații diplomatice dintre România și Republica Arabă Egipt.”
”Cu prilejul consultărilor oficiale, Președintele României și Președintele Republicii Arabe Egipt vor evalua posibilitățile concrete de a dinamiza și aprofunda dialogul politico-diplomatic și cooperarea la toate nivelurile, extinderea și diversificarea colaborării româno-egiptene pe plan economic, inclusiv prin stimularea schimburilor comerciale și a investițiilor, precum și în noi domenii sectoriale de interes pentru cele două state.
Discuțiile vor include și teme actuale de politică internațională, cu accent pe evoluțiile politice și de securitate din regiunea Orientului Mijlociu și eforturile de mediere în dosare de interes”, se spune în comunicatul Administrației Prezidențiale.
În afară de întâlnirea cu El-Sisi, după care vor fi făcute declarații de presă, Iohannis va avea întrevederi și cu președintele Camerei Reprezentanților din Parlamentul egiptean, Hanafy Ali El-Gebaly, și președintele Senatului din Parlamentul egiptean, Abdel-Wahab Abdel-Razeq.