Klaus Iohannis: Duminică seara vom ști dacă a câștigat România europeană sau cea anti-europeană. Asta este! (VIDEO)

Klaus Iohannis: Duminică seara vom ști dacă a câștigat România europeană sau cea anti-europeană. Asta este! (VIDEO)
Foto: captură Facebook

Președintele Klaus Iohannis i-a încurajat, joi, pe români să meargă duminică să voteze atât la alegerile europarlamentare, cât și la referendum.

Prezent la Cluj, la evenimentul de lansare a volumului „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”, șeful statului a vorbit despre miza alegerilor din 26 mai, precizând că la finalul acestora ”vom ști dacă a câștigat România europeană sau cea anti-europeană”.

”Vom vedea duminică seara, dacă am fost convingători sau neconvingători. Îi încurajez pe români să voteze și la europarlamentare, dar și la referendum. Este important. Referendumul îmi va da și mie un răspuns, dacă au crezut ce le-am spus eu și partidele care îl susțin. Unii îl boicotează pe șest. Miza este una imensă, duminică seara vom ști dacă a câștigat România europeană sau cea anti-europeană. Asta este!

Viitorul României este unul foarte bun dacă se implică și nu stau deoparte. Să meargă cu pieptul înainte în societate, în carieră. Trebuie să înțelegem că într-o democrație, viitorul îl facem noi, prin cea mai simplă metodă, prin vot. Lumea crede că votul nu contează, că e important să ieșim în stradă după aia. Nu, e important să ieșim în stradă să ne spunem părerea, dar e important să ne folosim de vot, dacă nu ne folosim de el, apar astfel de accidente ale democrației, așa cum este actuala guvernare”, a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: Duminică seara vom ști dacă a câștigat România europeană sau cea anti-europeană. Asta este!