Klaus Iohannis: România se angajează să îmbunătățească sistemul de protecție a pădurilor și să planteze păduri în zone noi, în special în cele expuse deșertificării (VIDEO)

Klaus Iohannis: România se angajează să îmbunătățească sistemul de protecție a pădurilor și să planteze păduri în zone noi, în special în cele expuse deșertificării (VIDEO)
Foto: Facebook @ Klaus Iohannis

Protejarea pădurilor și utilizarea durabilă a terenurilor sunt două elemente esențiale în combaterea schimbărilor climatice, a declarat Președintele României, Klaus Iohannis, miercuri, în marja participării la COP26 de la Glasgow.

România se angajează să îmbunătățească sistemul de protecție a pădurilor, a subliniat președintele Klaus Iohannis

„Protejarea pădurilor şi utilizarea durabilă a terenurilor sunt esenţiale pentru lupta împotriva schimbărilor climatice. România se angajează să îmbunătăţească sistemul de protecţie a pădurilor şi să planteze păduri în zone noi, în special în cele expuse deşertificării”, a scris șeful statului, miercuri, pe Twitter.

Președintele României s-a aflat în ultimele două zile la Glasgow, unde liderii scenei globale s-au reunit pentru COP26, a 26-a ediție a Conferinței ONU privind schimbările climatice, context în care Klaus Iohannis a susținut și o declarație națională.

„Nu există o soluție magică împotriva schimbărilor climatice. Un set de măsuri interconectate ne poate ajuta să ne atingem obiectivele. Pentru aceasta, vom valorifica însăși forța naturii. România are o pondere ridicată a energiei regenerabile în mixul energetic, 40% din energia electrică produsă în România provenind din surse regenerabile. Ne angajăm să creștem acest procent în viitor. Vom lupta împotriva schimbărilor climatice cu soluții bazate pe natură, folosind 57.000 de hectare de păduri noi prevăzute în Planul nostru Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru a capta carbonul și a combate deșertificarea”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Tot la Glasgow, Președintele României s-a întâlnit și cu omologul său american, Joe Biden.

Urmăriți B1TV.ro și pe