Liviu Dragnea: Am auzit discuţii între Coldea sau Maior şi procurori, cum îi presau. Structura ocultă era condusă de Coldea, iar acum e condusă de Pahonţu, în numele lui Iohannis / Cine erau oamenii în vizorul statului paralel

Liviu Dragnea: Am auzit discuţii între Coldea sau Maior şi procurori, cum îi presau. Structura ocultă era condusă de Coldea, iar acum e condusă de Pahonţu, în numele lui Iohannis / Cine erau oamenii în vizorul statului paralel
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liviu Dragnea, fost președinte PSD, a declarat că a auzit discuții în care șefi ai Serviciului Român de Informații (SRI) făceau presiuni asupra procurorilor. El a mai spus că George Maior, fost director SRI, „de la 10.00, 11.00 dimineaţa devenea prieten cu paharul”, motiv pentru care deciziile erau luate, în fapt, de Florian Coldea. De la demiterea acestuia, „această structură ocultă, nenorocită” e condusă de Lucian Pahonțu, directorul Serviciului de Protecție și pază (SPP), în numele președintelui Klaus Iohannis.

Liviu Dragnea, despre implicare serviciilor în politică și justiție

„Problema nu-s judecătorii în România, problema este această structură ocultă, nenorocită, care a fost condusă de Florin Coldea până în momentul în care l-au demis şi care a fost preluată şi condusă şi astăzi cu mână forte de Pahonţu, în numele lui Iohannis” , a declarat Liviu Dragnea la Realitatea PLUS, potrivit news.ro.

El a precizat că face aceste afirmaţii după discuții pe care le-a avut de-a lungul timpului cu Florian Coldea, George Maior, Victor Ponta, Sebastian Ghiţă sau cu Vasile Dîncu.

„Am auzit cu urechile mele discuţii telefonice între Coldea sau Maior şi procurori, cum îi presau, cum dădeau ordine, cum trimiteau practic la Parchet… Mai mult, domnul Coldea, pentru că George – asta nu e o bârfă – dar George, cam de la 10.00, 11.00 dimineaţa devenea prieten cu paharul”, a continuat fostul lider social-democrat.

Dragnea a spus că unii lideri politici, unii patroni de cluburi de fotbal, precum Gigi Becali, unii oameni sau patroni de presă erau în vizorul „statului paralel” deoarece erau consideraţi personaje care nu pot fi controlate.

„Lideri de opinie care puteau să devină periculoși dacă aveau o creștere. Unul de care îmi aduc aminte este Gigi Becali. Becali enerva pentru că devenise prea popular. Patronii cluburilor de fotbal pentru că vedeau că patronii puteau să devină lideri de opinie. Oameni din presă, oameni care au puncte de vedere bine articulate și care sunt curajoși, care pun întrebări. Patroni de presă”, a mai afirmat fostul președinte PSD, la Realitatea PLUS.

El a precizat că nu Traian Băsescu coordona „statul paralel”, ci Florian Coldea: „Eu nu am niciun fel de dragoste pentru Traian Băsescu. Nu Traian Băsescu coordona statul paralel ci Coldea. Coldea a fost tot timpul în război cu Traian Băsescu. L-am considerat și îl consider un personaj malefic, nu e prost deloc. Îl anunț că o să mai vorbesc despre el pentru că e de vorbit. Lui Traian Băsescu i s-a luat fratele, prietena Elena Udrea, fiica”.

Dragnea chiar a spus că Gică Popescu a fost condamnat la închisoare pentru a nu fi ales în fruntea Federaţiei Române de Fotbal:„ Îmi aduc aminte și de Gică Popescu, un om pe care îl respect, el a fost condamnat și dus la închisoare că să nu câștige Federația de Fotbal. O spun asumat pentru că știu lucrul asta”.

Liviu Dragnea a mai spus că nu este supărat pe judecătorii care l-au condamnat la închisoare: „Eu nu-mi dau seama cum aş fi reacţionat dacă aş fi fost supus în locul lor, supus la asemenea presiuni inimaginabile”.

El a mai declarat că relațiile sale de prietenie cu Sorin Grindeanu, fost premier în timpul guvernării social-democrate, s-au destrămat atunci când acesta a fost în vizită acasă la președintele Klaus Iohannis.

Ultima oră
15:35 - Ce pățesc „vaccinații la chiuvetă” dacă doresc să se imunizeze împotriva virusului COVID. „Trebuie să se autodenunțe”
15:30 - Proiectul care prevede introducerea certificatului verde COVID pentru personalul medical, pentru angajații din instituții și pentru cei din clădirile de birouri a fost respins de Senat. Propunerea merge la Camera Deputaților, for decizional
15:25 - Florin Cîțu, despre introducerea certificatului verde COVID pentru angajați: „Rezultatele le vedem deja în ceea ce privește vaccinarea”
15:22 - PSD nu votează proiectul privind obligativitatea certificatului de vaccinare la locul de muncă. Adrian Streinu-Cercel: Este greşit ştiinţific
14:56 - Florin Cîțu neagă o înțelegere privind intrarea PSD la guvernare : „O refacere a USL nu este un proiect în acest moment” / „Se poate ajunge ca USR să revină la guvernare, după o discuție față în față”
14:54 - Grupuri de Facebook, realizate pentru comercializarea certificatelor false de vaccinare. Medic din București: Aveți o hârtie şi zero protecție
14:53 - Atentat ISIS în Irak. 11 oameni au murit, iar 13 au fost răniți
14:50 - Planul Olandei pentru 2050: Alternative cu emisii scăzute de carbon
14:17 - Medicul antivaccinist Răzvan Constantinescu, puternic susținător al teoriilor conspiraționiste, neagă în continuare efectele pandemiei, deși mama lui a murit de COVID-19
14:16 - Plafonarea prețurilor la energie și compensarea facturilor au fost adoptate în Parlament