Ludovic Orban: Cu efective drastic limitate, Ministerul de Interne a intrat într-o bătălie pentru viață. Mulțumesc celor care și-au depus energia, mintea și sufletul pentru a face față confruntărilor uriașe (VIDEO)

Ludovic Orban: Cu efective drastic limitate, Ministerul de Interne a intrat într-o bătălie pentru viață. Mulțumesc celor care și-au depus energia, mintea și sufletul pentru a face față confruntărilor uriașe (VIDEO)

Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților și liderul PNL, a ținut să laude activitatea structurilor Ministerului de Interne, la bilanțul instituției pe anul 2020. Acesta a remarcat provocarea uriașă cu care s-au confruntat structurile MAI anul trecut, din cauza pandemiei de coronavirus, și a apreciat faptul că acestea au găsit soluțiile necesare. Totodată, Orban și-a manifestat speranța că ministrul Lucian Bode (PNL) și echipa sa vor face ca lucrurile să funcționeze mai bine în cadrul acestui Minister.

Ludovic Orban: Cu efective drastic limitate, Ministerul de Interne a intrat într-o bătălie pentru viață. Mulțumesc celor care și-au depus energia, mintea și sufletul pentru a face față confruntărilor uriașe

Ludovic Orban, declarații la bilanțul Ministerului de Interne pe 2020

„Am fost martor și colaborator al Ministerului de Interne cred că într-una dintre cele mai dificile perioade din istoria României, exceptând războaiele, evident. Cu efective drastic limitate, cu antecedente, să le spunem așa, legate de anumite practici – menținerea la conducere pe sistem de interimate, promovări care nu mereu au fost făcute pe criterii profesionale – și o imagine dată de-a lungul timpului mai ales de nerealizările structurilor MAI, ministerul a intrat într-o bătălie pentru viață în care a avut rezultate remarcabile si acest lucru îl spune un om care și-a petrect foarte mult din timpul de activitate nu numai în sediul MAI, ci și în misiuni, in intervenții la firul ierbii. Stiu foarte bine câte nopți, nu au fost pierdute, ci câștigate pentru a lua măsuri în situații cu totul și cu totul neobișnuite și neașteptate, care să asigure rezolvarea situațiilor.

MAI, prin toate structurile sale, polițiști, polițiștii de frontieră, jandarmi, a fost confruntat cu provocări fără precedent pentru care nu erau mereu manuale de intervenție, pentru care a fost nevoie de un efort remarcabil de înțelegere a situației și de căutare a soluțiilor.
Sunt lucruri care trebuie îndreptate și sunt convins că dl Bode, alături de echipa de la conducerea MAI, au planuri bine puse la punct, așa încât misiunea MAI să fie îndeplinită cu succes.

De MAI depind democrația, drepturile și libertățile fundamentale, viața integritatea fizică și siguranța cetățenilor. Poliția, Jandarmeria, ISU și celelalte instituții au o misiune extrem de important pentru societate, pe care sunt convins că și-o vor îndeplini la un înalt nivel.

Mulțumesc tuturor celor care au pus nu doar energia fizică, ci și mintea și sufletul pentru a face față confruntărilor uriașe cu care ne-am confruntat în 2020 și pentru a găsi soluții care să apere cu adevărat viața și siguranța cetățenilor”, a declarat Ludovic Orban.