Ludovic Orban, întrebat dacă PNL ar putea să-i retragă sprijinul politic lui Florin Cîțu: „Suntem departe de o astfel de decizie” / „Rectificarea bugetară trebuie făcută cu acordul PNL și al coaliției” (VIDEO)

Ludovic Orban, întrebat dacă PNL ar putea să-i retragă sprijinul politic lui Florin Cîțu: „Suntem departe de o astfel de decizie” / „Rectificarea bugetară trebuie făcută cu acordul PNL și al coaliției” (VIDEO)

Ludovic Orban, președintele PNL, a ținut din nou să laude activitatea pe care a avut-o Alexandru Nazare în funcția de ministru al Finanțelor. Acesta nu a dorit să spună dacă Dan Vâlceanu, un apropiat de premierul Florin Cîțu, contracandidatul său la șefia PNL, ar trebui sau nu să fie noul deținător al portofoliului.

Întrebat dacă i se pare corect ca Florin Cîțu să fie responsabilul cu rectificarea bugetară, dat fiind că e ministru interimar al Finanțelor, Orban a punctat că, oricum, rectificarea e rodul discuțiilor din partid și din coaliție. Chestionat în legătură cu o eventuală retragere a sprijinului politic în cazul lui Florin Cîțu, Ludovic Orban a răspuns: „Suntem departe de o astfel de decizie”.

Ludovic Orban, noi declarații după revocarea lui Alexandru Nazare de către premierul Florin Cîțu

„Va trebui să luăm o decizie și legată de nominalizarea unui nou ministru al Finanțelor. Voi consulta toți colegii și vom lua o decizie”, a declarat Orban.

Întrebat dacă Dan Vâlceanu, un apropiat de Florin Cîțu, ar putea fi o variantă de nou ministru al Finanțelor, Orban a spus: „Nu vă dau niciun răspuns la această întrebare”.

Liderul PNL a ținut apoi să laude activitatea lui Alexandru Nazare în funcția de ministru al Finanțelor: „Am apreciat activitatea ministrului Nazare. De altfel, evaluările agențiilor de rating, care fie au fost stabile, fie au fost în îmbunătățire, modul în care a decurs execuția bugetară, creșterea încasăror bugetare cu 23%, programul de digitalizare, conectarea caselor de marcat la serverele ANAF, pregătirea programului e-facturare, modul în care a gestionat proiectele actelor normative, reprezentarea României la ECOFIN, care a fost la înălțime… Dl ministru Nazare și-a făcut datoria ca ministru al Finanțelor și eu sunt foarte mulțumit și apreciativ față de activitatea domniei sale”.

Orban nu a vrut să spună dacă alți colegi de-ai săi s-au arătat nemulțumiți de gestul lui Cîțu de a-l revoca pe Nazare.

Reporter: Mulți colegi din PNL au ridicat în spațiul public ideea că partidul ar putea să-i retragă sprijinul politic lui Cîțu…

Orban: Suntem departe de o astfel de decizie

Reporter: E corect ca Florin Cîțu să facă rectificarea bugetară în calitate de ministru de Finanțe sau ar trebui să facă un pas în spate și să facă o nominalizare?

Orban: Oricum rectificarea trebuie făcută cu acordul PNL și a conducerii PNL, de asemenea, cu acordul coaliției. Rectificarea, ca și Legea bugetului, se dezbate în partid și coaliție și va fi rodul deciziilor luate în coaliție

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
13:54 - Vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie, trimis în judecată de DNA după ce ar fi încercat să mituiască cu 200 de lei un polițist pentru a nu fi amendat în trafic
13:44 - Ministrul Culturii, după scandalul din Parlament generat de discursul unui deputat UDMR: E un dublu pericol – radicalizarea unei minorități și contraradicalizarea unor forțe politice românești. Se alimentează reciproc (VIDEO)
13:36 - Unde se pot vedea meciurile decisive, de joi, pentru calificarea în optimile CM Qatar 2022: Partidele Spaniei şi Germaniei NU mai sunt transmise de TVR 1
13:36 - Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, la București: Europa trebuie să se pregătească pentru mai mulți refugiați din Ucraina
13:28 - Nouă lovitură grea pentru Simona Halep! Jucătoarea româncă întâmpină probleme şi la antrenamente
13:25 - Mario Iorgulescu a postat o fotografie în care apare alături de interlopul din Timișoara Sorin Udrea. „Nu merg lucrurile între noi. Nu vreau să mă întorc în România”
13:19 - Italia se pregătește să naționalizeze una dintre cele mai mari rafinării din Europa deținută de Lukoil
13:13 - Bogdan Aurescu: Parteneriatul Strategic România – SUA e la cel mai înalt nivel / Antony Blinken: SUA rămân angajate în sprijinirea eforturilor României pentru consolidarea statului de drept și combaterea corupției (VIDEO)
13:12 - Casa Albă, în straie de sărbătoare! Cum arată decorul de Crăciun ales de Jill Biden (FOTO)
12:57 - Marcel Ciolacu, întâlnire cu Jens Stoltenberg (NATO): „Am subliniat contribuția țării noastre la securitatea și stabilitatea regiunii Mării Negre” (FOTO)