Ludovic Orban, întrebat dacă PNL ar putea să-i retragă sprijinul politic lui Florin Cîțu: „Suntem departe de o astfel de decizie” / „Rectificarea bugetară trebuie făcută cu acordul PNL și al coaliției” (VIDEO)

Ludovic Orban, întrebat dacă PNL ar putea să-i retragă sprijinul politic lui Florin Cîțu: „Suntem departe de o astfel de decizie” / „Rectificarea bugetară trebuie făcută cu acordul PNL și al coaliției” (VIDEO)

Ludovic Orban, președintele PNL, a ținut din nou să laude activitatea pe care a avut-o Alexandru Nazare în funcția de ministru al Finanțelor. Acesta nu a dorit să spună dacă Dan Vâlceanu, un apropiat de premierul Florin Cîțu, contracandidatul său la șefia PNL, ar trebui sau nu să fie noul deținător al portofoliului.

Întrebat dacă i se pare corect ca Florin Cîțu să fie responsabilul cu rectificarea bugetară, dat fiind că e ministru interimar al Finanțelor, Orban a punctat că, oricum, rectificarea e rodul discuțiilor din partid și din coaliție. Chestionat în legătură cu o eventuală retragere a sprijinului politic în cazul lui Florin Cîțu, Ludovic Orban a răspuns: „Suntem departe de o astfel de decizie”.

Ludovic Orban, noi declarații după revocarea lui Alexandru Nazare de către premierul Florin Cîțu

„Va trebui să luăm o decizie și legată de nominalizarea unui nou ministru al Finanțelor. Voi consulta toți colegii și vom lua o decizie”, a declarat Orban.

Întrebat dacă Dan Vâlceanu, un apropiat de Florin Cîțu, ar putea fi o variantă de nou ministru al Finanțelor, Orban a spus: „Nu vă dau niciun răspuns la această întrebare”.

Liderul PNL a ținut apoi să laude activitatea lui Alexandru Nazare în funcția de ministru al Finanțelor: „Am apreciat activitatea ministrului Nazare. De altfel, evaluările agențiilor de rating, care fie au fost stabile, fie au fost în îmbunătățire, modul în care a decurs execuția bugetară, creșterea încasăror bugetare cu 23%, programul de digitalizare, conectarea caselor de marcat la serverele ANAF, pregătirea programului e-facturare, modul în care a gestionat proiectele actelor normative, reprezentarea României la ECOFIN, care a fost la înălțime… Dl ministru Nazare și-a făcut datoria ca ministru al Finanțelor și eu sunt foarte mulțumit și apreciativ față de activitatea domniei sale”.

Orban nu a vrut să spună dacă alți colegi de-ai săi s-au arătat nemulțumiți de gestul lui Cîțu de a-l revoca pe Nazare.

Reporter: Mulți colegi din PNL au ridicat în spațiul public ideea că partidul ar putea să-i retragă sprijinul politic lui Cîțu…

Orban: Suntem departe de o astfel de decizie

Reporter: E corect ca Florin Cîțu să facă rectificarea bugetară în calitate de ministru de Finanțe sau ar trebui să facă un pas în spate și să facă o nominalizare?

Orban: Oricum rectificarea trebuie făcută cu acordul PNL și a conducerii PNL, de asemenea, cu acordul coaliției. Rectificarea, ca și Legea bugetului, se dezbate în partid și coaliție și va fi rodul deciziilor luate în coaliție