Ludovic Orban reclamă o „lovitură de partid”: Florin Cîțu nu înțelege că fie nu va mai fi prim-ministru, fie va rămâne numai din mila PSD. A devenit persona non grata pentru un număr uriaș de cetățeni (VIDEO)

Ludovic Orban reclamă o „lovitură de partid”: Florin Cîțu nu înțelege că fie nu va mai fi prim-ministru, fie va rămâne numai din mila PSD. A devenit persona non grata pentru un număr uriaș de cetățeni (VIDEO)
Foto: Facebook @ Ludovic Orban

Ludovic Orban spune despre Florin Cîțu, noul președinte al PNL, că a devenit persona non grata pentru un număr uriaș de cetățeni, precum și că fie va pierde funcția de premier, fie „va rămâne numai din mila PSD, iar să rămâi prim-ministru din mila PSD înseamnă să îți bați joc de toți simpatizanții Partidului Național Liberal”.

Ludovic Orban: Planificatorii acestei lovituri de partid, care au orchestrat cea mai puternică lovitură împotriva democrației, și uneltele lor jalnice din afara și din interiorul partidului și-au bătut joc de istoria glorioasă a PNL

„După o campanie în care președintele Partidului Național Liberal a fost atacat mai mârșav decât a fost vreodată atacat de PSD, totul a culminat cu un așa-zis congres în care a fost încălcat în mod flagrant și grav un drept fundamental într-o democrație, libertatea de a alege, dreptul de a alege liber. Mecanismele de control și de presiune utilizate parcă sunt desprinse din apanajul regimurilor totalitare. Să vezi miniștri, primari, președinți sau vicepreședinți de consilii județene, liderul grupului de la Senat sau alți parlamentari cum împiedică exercitarea liberă a dreptului de vot, cum controlează modul în care votează delegații este fără precedent în democrație. Planificatorii acestei lovituri de partid, care au orchestrat cea mai puternică lovitură împotriva democrației, și uneltele lor jalnice din afara și din interiorul partidului și-au bătut joc de istoria glorioasă a Partidului Național Liberal și au transformat Partidul Național Liberal în ceva ce n-a fost niciodată în istoria sa, coborându-l la cele mai joase cote de popularitate și distrugând aproape imaginea publică a Partidului Național Liberal”, a declarat Ludovic Orban, în conferința în care a făcut noi precizări despre demisia sa de la președinția Camerei Deputaților.

Ludovic Orban susține că i-ar fi „rușine” dacă ar câștiga președinția PNL cum a făcut-o Florin Cîțu.

„Florin Cîțu nu înțelege un lucru. Chiar dacă a ajuns cum a ajuns… eu dacă aș fi în locul lui, mie mi-ar fi rușine să ajung președinte al Partidului Național Liberal așa cum a ajuns el. Florin Cîțu nu înțelege un lucru, că nu va mai fi prim-ministru sau, dacă va rămâne prim-ministru, va rămâne numai din mila PSD, iar să rămâi prim-ministru din mila PSD înseamnă să îți bați joc de toți simpatizanții Partidului Național Liberal, care din ce în ce mai puțini cred în Florin Cîțu și se întreabă oare ce s-a întâmplat cu Partidul Național Liberal de a putut să mizeze pe un om care, practic, a devenit pentru un număr uriaș de cetățeni o persona non grata”, a adăugat Ludovic Orban.