Marcel Ciolacu, despre incidentul de la meciul de hochei România – Ungaria: Să vii cu astfel de provocări mi se pare de netolerat. Va fi o discuție în coaliție (VIDEO)

Marcel Ciolacu, despre incidentul de la meciul de hochei România - Ungaria: Să vii cu astfel de provocări mi se pare de netolerat. Va fi o discuție în coaliție (VIDEO)

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a catalogat drept provocări de netolerat incidentele de la meciul de hochei dintre România și Ungaria, de la Campionatul Mondial. Ciolacu a mai spus că subiectul va fi discutat în coaliție.

Amintim că unii hocheiști ai României au cântat așa-zisul imn secuiesc la finalul meciului cu Ungaria. Iar Tanczos Barna, ministrului Mediului din partea UDMR, a fost în galeria adversarilor.

Ciolacu, reacție în scandalul de după meciul de hochei

„Cred că sunt exagerări care nu trebuie să aibă loc pe teritoriul României după 30 de ani de democrație. Toată lumea trebuie să înțeleagă că România și Europa au intrat într-o altă etapă. Aduc iar în context războiul: într-un astfel de context, să vii și cu astfel de provocări mi se pare de netolerat.

Sunt convins că va fi o discuție în interiorul coaliției. Trebuie să existe respect între noi. Cred că eu, și colegii mei am arătat acest respect și UDMR, dar şi altor minorităţi. Nu cred că astfel de manifestări duc în direcția corectă”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a ținut apoi să laude reacția colegului său de partid Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Grindeanu a acuzat „o lipsă nerușinată de respect față de România”

Sorin Grindeanu a avut o reacție fermă pe subiect, cerând intervenția ministrului Sportului, Eduard Novak (UDMR), și pedepsirea vinovaților.

„Nu pot însă să înțeleg și să tolerez gestul infam al hocheiștilor din naționala României care au cântat așa-zisul imn al Ținutului Secuiesc.

Este un afront și o lipsă nerușinată de respect față de România, față de români și față de tricolor”, a scris Sorin Grindeanu, pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe