Marcel Ciolacu: În interiorul partidului există o opțiune clară, de a NU susține un guvern minoritar / Trebuie să existe comunicare, dar nu am negocieri cu PNL

Marcel Ciolacu: În interiorul partidului există o opțiune clară, de a NU susține un guvern minoritar / Trebuie să existe comunicare, dar nu am negocieri cu PNL
Captură Video - PSD / Facebook

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că social-democrații au o opțiune clară, de a nu susține un guvern minoritar. El a precizat că în interiorul PSD nu s-a luat încă o decizie privind intrrea la guvernare, dar că social-democrații se vor implica pentru reolvarea crizelor care lovesc România:

Marcel Ciolacu, despe negocierile privind formarea Guvernului Ciucă

Marcel Ciolacu a declarat că și miercuri dimineața a avut o convorbire cu premierul desemnat, Nicolae Ciucă:

„Și astăzi dimineață am stat de vorbă cu prim-ministrul desemnat și încercăm să găsim o soluție politică pentru a depăși această criză, dar revenim la adevăratele probleme ale românilor, rămân totuși pandemia și energia. Sperăm ca astăzi în Camera Deputaților să trecem legea de plafonare a prețurilor și să începem să rezolvăm cu adevărat din problemele românilor.

Indiferent dacă vom vota sau nu acet guvern, trebuie să fie această comunicare. Nu am în schimb negocieri cu PNL. PSD trebuie să se implice în rezolvarea acestor crize și să fie parte în rezolvarea acestei crize. Am înaintat cele 10 măsuri urgente pe care ar trebui să le ia orice guvern investit. Dacă nu se vor lua aceste măsuri în guvern atunci le vom lua în Parlament.

În interiorul partidului există o opțiune clară de a nu susține un guvern minoritar. Nu este luată o hotărâre”, a spus Ciolacu.

Întrebat despre faptul că liderul PNL Florin Cîţu nu doreşte cooptarea PSD în Guvern, cu miniştri, Ciolacu a răspuns: ”Dumnevoastră credeţi că domnul Florin Cîţu este decizional în ceea ce se întâmplă în acest moment în România?”

Negocierile ar fi ajuns în impas

Marcel Ciolacu a făcut aceste declarații în contextul în care negocierile privind formarea unui guvern sunt din nou în imaps, după ce premierul desemnat, Nicolae Ciucă, împreună cu liderii PNL au avut marți seara o nouă rundă de negocieri cu PSD.

Liberalii au insistat în continuare pentru susținerea unui guvern minoritar PNL-UDMR, variantă pe care social-democrații nu au agreat-o.

Dacian Cioloș, președintele USR, a anunțat într-o conferință de presă că repinge armistițiul și orice propunere care nu vizează o majoritate clară în Parlament:

„Azi am propus din nou premierului desemnat soluții care să ne ajute să refacem majoritatea. E posibil ca USR să facă parte dintr-un guvern condus de PNL. E nevoie să stăm la masă și să găsim soluții. Dacă își doresc cu adevărat să formăm o majoritate hai să ne așezăm la masă și să construim o majoritate.

Un guvern minoritar are un grad ridicat de instabilitate. Câtă vreme se poate construi o majoritate pe asta trebuie să ne așezăm la masă”, a declarat Dacian Cioloș.