Marcel Ciolacu: Vor fi discuții anul viitor ca să vedem dacă păstrăm cota unică

Marcel Ciolacu: Vor fi discuții anul viitor ca să vedem dacă păstrăm cota unică
Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Marcel Ciolacu a spus că anul viitor partidele din coaliție vor discuta din nou despre posibila renunțare la cota unică de impozitare. ”N-o mai putem mermeli mult timp. Vor fi discuții anul viitor ca să vedem dacă păstrăm cota unică. Mai sunt patru state în UE cu cotă unică, toți or fi tâmpiți și doar noi deștepți?”, a spus președintele PSD la TVR.

El a motivat nevoia de modificare a cotei unice prin inechitățile sociale, dar și prin slaba colectare a veniturilor bugetare.

Marcel Ciolacu a spus că ”trebuie să creștem colectarea veniturilor, nu să punem noi taxe”, dar a susținut propunerea UDMR de impunere a unei noi taxe ”de solidaritate” de 1% pe cifra de afaceri a marilor companii.

Șeful PSD l-a lăudat pe premierul Ciucă: ”Îmi place abordarea premierului, e o abordare corectă. Ciucă transmite un mesaj întregii echipe guvernamentale”.

Florin Cîțu, despre cota unică

Florin Cîțu, președintele PNL, a declarat că, la negocieri, liberalii și social-democrații au căzut de acord că pensiile trebuie să fie majorate cu peste 7%, că alocațiile vor crește, la fel și sumele în investiții.

Aceste decizii ar trebui să intre în vigoare de la 1 ianuarie. Cîțu a mai spus că România va rămâne la cota unică. Asta după ce social-democrații au insistat că ar trebui introdusă cota progresivă de impozitare.

„Am agreat forma finală de text (a programului de guvernare). Sunt și măsuri pentru antreprenori, dar ele trebuie să fie în text. Principiile sunt că noi vrem măsuri pentru un sistem public eficient, suplu și performant.