Marea greșeală pe care o face USR, identificată de către politologul Cristian Pîrvulescu

Marea greșeală pe care o face USR, identificată de către politologul Cristian Pîrvulescu

Politologul Cristian Pîrvulescu a identificat greșelile pe care le face USR, partidul care a anunțat prin intermediul lui Dacian Cioloș că se pregătește pentru câștigarea alegerilor parlamentare din 2024.

„USR se condamnă să rămână în zona pe care o ocupă deja, un electorat predominant urban, sperând să obțină o parte din electoratul de opinie al PNL, dar pe același electorat se va bate și Ludovic Orban, care se definește drept un liberal conservator”, a remarcat politologul, potrivit Digi24.

De asemenea, profesorul de la SNSPA avertizează că formarea noului guvern nu va însemna automat și încheierea crizei politice. PNL și PSD se vor certa, probabil, și în cadrul alianței.

„Criza politică nu se va încheia odată cu numirea Guvernului Ciucă, ea va continua, va fi foarte important binomul prim-ministru – președinte”, a mai transmis profesorul universitar.

USR vrea să revină la butoanele puterii din 2024

USR și-a pregătit strategia, în calitate de partid de opoziție. Dacian Cioloș a dezvăluit într-un interviu că partidul pe care-l conduce va forma în Parlament „o guvernare din umbră”, pentru a se pregăti de alegerile din 2024. Astfel, liderul USR are în vedere să intre din nou la guvernare și să trimită șa Cotroceni viitorul președinte.

„Noi vom construi un guvern din umbră în perioada următoare. Acum sunt miniștri care nu au nicio treabă cu portofoliul respeciv. Noi aveam miniștri pregătiți.

(…) Toți acești oameni în acest guvern din umbră vor veni și cu acțiuni de opoziție, când vor veni cu propuneri greșite le vom critica cu argumente, dar vom veni și cu propuneri alternative să aratăm că există și altceva”, a declarat Dacian Cioloș.

Ultima oră
19:20 - Șeful WTA, profund îngrijorat că Shuai Peng ar fi „cenzurată”. Tenismena dispăruse săptămâni întregi după ce a acuzat un fost vicepremier al Chinei că ar fi violat-o
18:52 - Viktor Orban, scrisoare de felicitare pentru Nicolae Ciucă: Pandemia a arătat că Ungaria și România pot conta întotdeauna una pe cealaltă / Premierul ungar, încântat de prezența UDMR la guvernare
18:32 - Circa 62.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 7,71 milioane au primit măcar o doză în cele 11 luni scurse de la debutul campaniei
18:14 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 28 noiembrie – 4 decembrie. În această perioadă, puterea e a celor echilibrați și cu forță sufletească (VIDEO)
17:07 - Metrorex, informații despre circulația metroului din București în perioada 27 noiembrie – 1 decembrie
16:57 - Adriana Pistol (CNSCBT): În România există șapte laboratoare care efectuează secvențieri. Spitalel Covid, alertate să recolteze probe pentru depistarea variantei Omicron (VIDEO)
16:30 - Marea Britanie a depistat două cazuri de infectare cu tulpina sud-africană, așa-numita variantă Omicron
16:26 - Joe Biden plănuiește să discute cu Volodimir Zelenski și Vladimir Putin despre comasarea trupelor ruse la frontierele Ucrainei
16:16 - Virgil Popescu: IMM-urile să înceapă depunerea cererilor pentru compensarea facturilor la electricitate și gaze
15:44 - Hotărâre CNSU: Noi restricții după confirmarea tulpinii COVID Omicron în Europa