Maria Grapini cere MĂSURI URGENTE în Valea Uzului: ”Etnicii maghiari instigă populația majoritară!”

Maria Grapini cere MĂSURI URGENTE în Valea Uzului: ''Etnicii maghiari instigă populația majoritară!''
Foto: Maria Grapini / Facebook

Europarlamentarul PSD Maria Grapini le-a cerut autorităților să intervină de urgență la cimitirul eroilor din Valea Uzului, acolo unde ”etnicii maghiari, în prezența liderilor lor, instigă populația majoritară”. Forțele de ordine trebuie să intervină împotriva protestului neautorizat!, a mai susținut Grapini.

”Constat cu tristete ca, azi in zi de mare sarbatoare – Inaltarea si Ziua Eroilor, etnicii maghiari in prezenta liderilor lor, instiga populatia majoritara, nelasant romanii sa-si comemoreze eroii! Solicit urgent interventia institutiilor abilitate pentru dezamorsarea conflictului! Lantul uman este de fapt un protest neautorizat si fortele de ordine trebuie sa intervina! Statul democratic are Legi, Constitutie care trebuiesc respectate de toti cetatenii indiferent de etnie si religie!”, a scris Grapini, pe Facebook.

Cu ocazia Zilei Eroilor, sărbătorită în fiecare an simultan cu Înălțarea Domnului, mai multe asociații românești au anunțat că se vor deplasa la Cimitirul Valea Uzului, pentru a-și aduce omagiile pentru ostașii români. Peste 1.000 de maghiari au format un lanț uman în fața cimitirului, pentru a nu le permite asociaților românești să-și desfășoare manifestația. În cele din urmă, românii au reușit să intre în Cimitir.

Ultima oră
22:56 - Shakira, acuzată de evaziune fiscală în Spania. Ce sumă ar fi evitat cântăreața să plătească
22:50 - Emil Boc, despre OUG privind împrumuturile de Trezorerie: Se adresează primăriilor mici și mijlocii, pentru cofinanțarea proiectelor din fonduri europene sau naționale. Premierul a fost prompt (VIDEO)
22:41 - Mecanicul locomotivei responsabil pentru accidentul de la Fetești a fost reținut. Acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice în momentul incidentului
22:17 - Sepsi Sfântu Gheorghe, a doua echipă românească eliminată la penalty-uri din Conference League. Spartak Trnava merge mai departe după două remize
22:07 - Bilanț tragic în Turcia din cauza incendiilor în apropiere de Antalya. Mai multe hoteluri au fost evacuate
22:02 - Natalia Gavrilița, candidata PAS la funcția de premier al Republicii Moldova. Cine este femeia propusă de pro-europeni pentru a conduce viitorul guvern de la Chișinău
21:40 - AUR solicită demisia lui Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, după ce zeci de copii au stat blocaţi mai multe ore în câmp, în trenul Mangalia-Arad
21:35 - Victor Negrescu: Cred că inclusiv dreapta are oameni care pot face mai multe pe fonduri europene decât Ghinea. Dacă nu accesăm banii din PNRR, toată România pierde, mai ales la împrumuturi (VIDEO)
21:23 - Președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, anunță că îl va sprijini pe Florin Cîțu
20:56 - Marea Britanie, Spania și Grecia, printre țările europene aflate în zona roșie. CNSU a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat (DOCUMENT)