Marilen Pirtea: Trendul viitorului nu știu dacă ar fi revenirea la reglementarea pieței de energie. ANRE a dormit în toată această perioadă (VIDEO)

Marilen Pirtea: Trendul viitorului nu știu dacă ar fi revenirea la reglementarea pieței de energie. ANRE a dormit în toată această perioadă (VIDEO)
Foto: Facebook @ Marilen Pirtea

Deputatul PNL Marilen Pirtea a acuzat Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei că „a dormit” în toată această perioadă. „Trendul viitorului nu știu dacă ar fi revenirea la reglementarea pieței”, a adăugat liberalul, joi, pe B1 TV, la Dosar de Politician cu Silviu Mănăstire.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Marilen Pirtea (PNL), pe B1 TV, despre situația de pe piața de energie: „ANRE a dormit în toată această perioadă”

„Eu cred că s-a făcut în coaliție o astfel de «celulă de criză», de aia a venit și această ordonanță cu greșeli materiale, până la urmă. (…) O piață liberalizată cu jucători care dețin monopolul într-un număr mic nu este situația de dorit. De aceea, trendul viitorului nu știu dacă ar fi revenirea la reglementarea pieței. Pe de altă parte, ANRE a dormit în toată această perioadă, ca arbitru al pieței. Totuși, până la urmă, companiile de stat sunt cele care au punctat profiturile mari, ca distribuitori, deci probabil e un cerc vicios din care într-adevăr cetățenii și companiile sunt cei care au fost loviți”, a spus liberalul.

Un alt deputat PNL, Gheorghe Pecingină, sugerase anterior tot pe B1 TV că ANRE nu și-a făcut treaba.

„Eu am propus acest lucru pentru că mi s-a părut că anumite autorități ale statului nu își fac treaba, în speță ANRE, pe o problemă care risca să degenereze și care a creat multe probleme la nivel național și nu numai, dar la nivel național această autoritate avea rolul să verifice și să supravegheze, să aibă și activitate de prevenție pentru a nu exista acele probleme cu facturile supraîncărcate la electricitate și gaze. E bine să știm adevărul. Nu contează vinovații ce culoare politică au sau dacă au culoare politică. E foarte important să aflăm adevărul și să știm ca pe viitor să înțeleagă toată lumea că statul român este protejat de anumite instituții și cetățeanul român poate să se bazeze pe aceste instituții”, a declarat Gheorghe Pecingină, la Actualitatea cu Tudor Mușat.

Urmăriți B1TV.ro și pe