Ministrul Culturii, bolnav de COVID-19 pentru a doua oară. Romașcanu: M-am protejat, dar Omicron se descurcă mai bine

Ministrul Culturii, bolnav de COVID-19 pentru a doua oară. Romașcanu: M-am protejat, dar Omicron se descurcă mai bine
Foto: Facebook / Lucian Romașcanu

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu s-a îmbolnăvit, pentru a doua oară de COVID-19. Social – democratul spune că s-a izolat imediat ce a aflat. Romașcanu susține că s-a protejat „rezonabil”, dar este de părere că „Omicron s-a descurcat mai bine”.

Ministrul spune că a făcut un test PCR la revenirea din concediu, iar din păcate rezultatul acestuia a ieșit pozitiv. El va sta în izolare până luni, atunci când expiră carantina legală.

Lucian Romașcanu, bolnav de COVID-19 pentru a doua oară

După revenirea dintr-un scurt concediu, în vederea reluării activităților curente, am făcut un test RT-PCR care s-a dovedit a fi… pozitiv. Sigur că m-am izolat imediat urmând un regim de tele-muncă până luni, când expiră carantina legală.

Am mai avut un episod de Covid19 în noiembrie 2020, sunt vaccinat cu două doze, m-am protejat rezonabil, totuși Omicron se descurcă mai bine… Simptomele sunt minime, analizele OK, abia aștept întoarcerea între colegi.

Ceea ce regret nespus este că am ratat una dintre cele mai frumoase, dacă nu cea mai frumoasă săptămână din anul unui ministru, săptămâna ce cuprinde Ziua Culturii Naționale. Am lipsit de la decorarea cu Ordinul Steaua României de la Cotroceni a marelui Gheorghe Zamfir și a legendarului actor Constantin Codrescu, printre alții, la propunerea Ministerului Culturii.

Am ratat un superb concert al Orchestrei Metropolitane București sub bagheta lui Daniel Jinga, cu Paula Seling, la Buzău.

Am ratat întâlniri deosebite cu omologul meu Sergiu Prodan de la Chișinau (ciudat, o singură cultură, doi miniștri…), cu membri ai Academiei Române, și, cel mai trist, am ratat prezența la superbul spectacol ce va avea loc sâmbătă, pe 15 ianuarie, la Teatrul Național, dedicat Zilei Culturii Naționale.

La TNB va concerta orchestra Operei Naționale sub bagheta lui Tiberiu Soare împreună cu artiști ai Operei, vor recita actori de calibru români și moldoveni, va fi minunat! Vă invit să urmăriți pe TVR sau la Radio Romania Cultural evenimentul”, a scris Lucian Romașcanu pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe