Ministrul Transporturilor a retras licența doar pentru un operator economic implicat în accidente feroviare, nu și pentru ceilalți (VIDEO)

Ministrul Transporturilor a retras licența doar pentru un operator economic implicat în accidente feroviare, nu și pentru ceilalți (VIDEO)
Foto: CFR Călători / Facebook

Cătălin Drulă a precizat că licența a fost suspendată în cazul operatorului economic ce deținea trenul de marfă implicat într-un accident la Fetești. Conductorul acestuia conducea sub influența alcoolului când a provocat incidentul.

Am avut o întâlnire cu operatorii de transport feroviar, cei de călători, dar mai ales cei de marfă care sunt foarte numeroși și le-am explicat foarte clar și ferm astăzi că rupem pisica în două.

Cine va mai face rabat de la normele de siguranță în transportul feroviar va suporta consecințele impuse de legislația actuală.

Ieri a fost suspendat de la activitate un operator feroviar privat de transport de marfă, care a produs acel accident de la Fetești. Orice abatere va avea minimum același răspuns.

Am avut trei incidente majore cauzate de operatori de marfă feroviară, în ultimele două săptămâni, toate din păcate pe Magistrala București – Constanța”, a declarat ministrul Transporturilor.

Cătălin Drulă a retras licența doar pentru un operator economic de transportă marfă pe căile ferate

Pe de altă parte, în ultimele săptămâni au existat numeroase accidente feroviare pe căile ferate din România, în special pe ruta București – Constanța.

Ministrul Transporturilor a anunțat că licența va fi suspendată doar pentru unul dintre aceștia, cel implicat în tamponarea trenurilor de la Fetești.

Domnul Drulă i-a chemat pe toți operatorii economici la raport, a avut un discurs, i-a amenințat că le retrage licențele, a retras licențele acelui operator de transport, dar a uitat să puncteze faptul că patronul acelui operator de transport a lucrat la CFR (…) Stau și mă întreb, dacă săptămâna trecută au fost două incidente grave, de ce nu a retras licența de transport și celorlalți doi operatori.

Probabil că așteaptă până pe data de 19 august, am înțeles că este o evaluare a domnului Vizante, dar am uitat să spunem că acel tren privat a fost tractat de o locomotivă a companiei CFR Călători. CFR Călători închiriază locomotivele bune operatorilor privați și locomotivele cu defecțiuni le ține pentru trenurile de călători”, a mai precizat și ȘtefaN Etveș, realizator Drumurile noastre, pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
13:23 - Doar 24 paturi ATI libere pentru pacienți COVID, în toată țara. În spitalele din București nu mai există niciun loc
13:14 - 5.655 de cazuri noi de coronavirus, dintre care aproape 2.600 doar în București. Încă 109 decese asociate SARS-CoV-2, printre care și o femeie nevaccinată, de 28 de ani. La ATI sunt internați 272 de pacienți cu COVID-19
13:05 - Ludovic Orban: Președintele României a încălcat Constituția / Comsia de control al SRI ar trebui să cerceteze subiectul / Cîțu nu înțelege ce partitură a jucat și că a fost un pion pe tabla de șah, nicidecum regina (VIDEO)
13:05 - Florin Cîțu: Astăzi semnăm PNRR, este un moment istoric. Primii bani vor veni la începutul lui decembrie
12:56 - Florin Cîțu, despre situația pandemiei de COVID-19: Ținta pentru Ministerul Sănătății este de 2.000 de paturi la ATI (VIDEO)
12:40 - DSP: În București, incidența cazurilor de COVID-19 a ajuns la 4,95 la mia de locuitori. Au fost raportate 2.600 de cazuri în ultimele 24 de ore
12:39 - Ludovic Orban reclamă o „lovitură de partid”: Florin Cîțu nu înțelege că fie nu va mai fi prim-ministru, fie va rămâne numai din mila PSD. A devenit persona non grata pentru un număr uriaș de cetățeni (VIDEO)
12:33 - IGPR: Polițiștii au peste 3.100 de dispozitive pentru verificarea certificatelor COVID. Alte 8.000 urmează să sosească
12:29 - Florin Cîțu: Dacă cei de la CCR ne dau dreptate, atunci președinții celor două Camere trebuie să plece acasă (VIDEO)
12:22 - Ludovic Orban: Dacă astăzi mi-aș fi depus demisia la Camera Deputaților, cel mai probabil funcția ar fi ajuns la PSD. Nu vreau să fac niciun cadou PSD / Demisia mea nu e la dispoziția premierului pe perioadă nelimitată (VIDEO)