Nicolae Ciucă (MApN): Începe etapa de operaționalizare și modernizare a primei escadrile de avioane multirol de generația a patra

Nicolae Ciucă (MApN): Începe etapa de operaționalizare și modernizare a primei escadrile de avioane multirol de generația a patra
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Naționale, a declarat că sosirea celei de-a șaptesprezecea aeronave F-16 Fighting Falconîn România „reprezintă momentul în care se încheie etapa de achiziție și începe o nouă etapă, cel puțin la fel de importantă, de operaționalizare și modernizare a primei escadrile de avioane multirol de generația a patra”.

Ce a declarat Nicolae Ciucă (MApN), după ce încă un avion F-16 a intrat în dotarea Forțelor Aeriene Române

„Aeronavele F-16 ale Forțelor Aeriene sunt, toate, în configurație M5.2R și toate vor trece printr-un program de modernizare la standardul M6.XR.Programul de modernizare se va derula cu implicarea industriei naționale de apărare. Este foarte important să putem asigura mentenanța echipamentelor noastre militare pe plan local.Compania Aerostar Bacău a fost desemnată centru de mentenanță unic al avioanelor de luptă F-16 și va asigura întreținerea și modernizarea acestora”, a scris ministrul Apărării, luni, pe Facebook.

Nicolae Ciucă a subliniat că „apărarea noastră națională se bazează pe apartenența la NATO, UE și la alte organizații internaționale, pe parteneriatul strategic cu SUA și pe celelalte parteneriate strategice, dar, înainte de toate, avem datoria să ne bazăm pe noi înșine, pe instituțiile sistemului național de apărare și securitate”, motiv pentru care„trebuie să ne dezvoltăm capabilități de apărare interoperabile”.

„Cele două procente din Produsul Intern Brut al României care ne sunt alocate pentru al cincilea an consecutiv ne-au permis să continuăm modernizarea infrastructurii, să investim în educație și să alocăm și o parte importantă pentru programele majore de înzestrare, fiecare dintre programele nou-demarate având și o componentă care implică firme românești”, a adăugat Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Naționale.

În acest moment, conform MApN,avioanele F-16 ale României execută misiuni de poliție aeriană „prin executarea permanentă a apărării spaţiului aerian naţional NATO, pe timp de pace şi în situaţii de criză, prin Serviciul de Luptă Permanent – Poliţie Aeriană, sub comanda NATO”.

Sosirea în România a celei de-a șaptesprezecea aeronave F-16 Fighting Falcon reprezintă momentul în care se încheie…

Publicată de Nicolae Ionel Ciucă peLuni, 29 martie 2021

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
15:40 - Surse: Legea pensiilor a stârnit o criză majoră în Guvern. Marcel Ciolacu le-a spus PNL-iștilor că „Boloș ori avizează, ori pleacă”. Ședința de la Palatul Victoria, suspendată
15:39 - Șocul trăit de un sibian care a primit o factură de 30.000 de lei la curent: „Vând un teren ca să o plătesc și după plec în străinătate”
15:37 - Nicuşor Dan: Ne-am propus ca toată reţeaua de tramvai din București să fie modernizată. Ne-au mai rămas 50 km / Până la finalul anului, vom fi la 70 de tramvaie noi livrate de Astra Arad (VIDEO)
15:36 - Laurențiu Gîdei (PSD): Suntem preocupați de creșterea pensiilor. Partenerii noștri de guvernare pare că se sucesc pe ultima sută de metri (VIDEO)
15:35 - Răzbunarea unui clujean pe vecinul său care lăsa televizorul deschis până la 4 dimineața, cu volum ridicat
15:34 - Parchetul European a efectuat 38 de percheziții în România, într-o anchetă privind o fraudă de cel puțin 15 milioane de euro. Sunt investigate proiecte IT din bani europeni
15:14 - Ciolacu: Guvernul alocă 1,7 miliarde pentru Sănătate din Fondul de rezervă. Sunt bani pentru medicamente, echipamente și servicii medicale (VIDEO)
15:12 - Vești bune pentru cetățenii români din Gaza. MAE a anunțat că punctul de trecere a frontierei Rafah a fost redeschis. Se continuă evacuarea acestora
15:11 - Mircea Geoană: Este un lucru cert că Ucraina va deveni membră a UE și NATO / Sunt absolut convins că și Moldova va face parte din aceeași familie cu noi
15:03 - Metoda prin care poți să îți crești șansele de câștig la Loto. Schema gândită de experți