Nicolae Ciucă: „Pensiile nu vor crește cu mai mult de 11%” / Ce a spus premierul despre eliminarea pensiilor speciale (VIDEO)

Nicolae Ciucă: „Pensiile nu vor crește cu mai mult de 11%” / Ce a spus premierul despre eliminarea pensiilor speciale (VIDEO)
Foto: Facebook @ Guvernul României

Nicolae Ciucă a vorbit luni, pentru prima data, despre creșterea pensiilor. Premierul a declarat că limita pentru majorarea acestor venituri este de 11%.

Ciucă, despre creșterea pensiilor

„Am discutat și în PNL. Procentul cu care putem crește pensiile trebuie să fie acela cu care nu producem un deficit mai mare decât bugetul de pensii. Ca atare, în acest moment, limita la care ne referim este de aproximativ 11%.

Propunerea a venit din mai multe direcții, de la mai mulți oameni. Noi suntem datori să ne păștram responsabilitatea și să venim cu acele propuneri care chiar sunt sustenabile pe bugetul de stat.

Asta putem să ne permitem”, a declarat Nicolae Ciucă.

Ce a spus Ciucă despre pensiile speciale

Întrebat în legătură cu eliminarea pensiilor speciale, premierul a spus că încă nu a fost luată o decizie: „Nu am finalizat acest proces pentru că în continuare la Ministerul Muncii există grupul de lucru care trebuie să vină cu propunere concretă pe cifre, ca să nu vorbim despre tot felul de ipoteze care în final nu fac altceva decât induc așteptări și amăgire ulterior când nu se pot realiza”.

În cadrul aceleiași conferințe, premierul, care e și președinte PNL, a anunțat că propunerea partidului pentru funcția de ministru al Educației e Ligia Deca, până acum consilier prezidențial. Totodată, Ciucă i-a luat apărarea fostului ministru Sorin Cîmpeanu, și a răspuns întrebărilor privind acuzațiile de plagiat ce-i sunt aduse.

Urmăriți B1TV.ro și pe