Olguța Vasilescu EXPLICĂ scăderile de salarii din sănătate: “A fost o lună mai SCURTĂ”

Olguța Vasilescu EXPLICĂ scăderile de salarii din sănătate: “A fost o lună mai SCURTĂ

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, are o explicație pentru faptul că în unele domenii de activitate, cum ar fi sectorul de sănătate și asistență socială, salariile au scăzut în luna februarie.

„Menţionăm că, în sănătate şi asistenţă socială, zilele nelucrătoare, care se acoperă prin gărzi şi asigurarea continuităţii, se plătesc cu un spor de până la 100% din salariul de bază. Astfel, în luna ianuarie au fost libere prin lege zilele de 1,2 şi 24 ianuarie, cărora li se adaugă opt zile de week-end, faţă de februarie, când au fost libere doar cele opt zile de week-end”, se mai arată în documentul citat.

Oficialii ministerului precizează că în luna ianuarie, în sănătate s-au angajat 4.000 de cadre sanitare, iar pentru februarie se estimează o angajare de acelaşi nivel.

„Aceasta înseamnă o creştere lunară de circa 1% a personalului, în special cu salarii de debutant, adică mai mici. Precizăm că şi în anii anteriori, 2016, respectiv 2017, s-a înregistrat o fluctuaţie similară între lunile ianuarie şi februarie, în ceea ce priveşte salarizarea, din aceleaşi motive precum cele enunţate anterior”, spun reprezentanţii MMJS.